Business Architect
ABN AMRO Bank
Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
17 uur geleden

In het kort

De Business Architect bij Chief Architect & Data Management (CADM) vertaalt de strategische visie van de bank, naar verschillende executie scenario’s voor de bank en vervolgens naar enterprise architectuur.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Business Architect

Het speelveld van een Business Architect behelst alle business lines en grids binnen de bank. Vanuit dit speelveld wordt de Business Architect gezien als Thougth Leader.

In die rol brengt een Business Architect expertise en visie (van binnen en buiten de bank) naar de business lines, en brengt veranderingen in de business lines teweeg.

Hij legt verbanden tussen bankbrede onderwerpen en disciplines en zorgt ervoor dat business Models,technologie ontwikkelingen en Data Management op elkaar zijn afgestemd.

Business ArchitectureDe afdeling Business Architecture is verantwoordelijk voor een blauwdruk van de onderneming die een gemeenschappelijk begrip van de organisatie biedt en wordt gebruikt om strategische doelstellingen en tactische eisen af te stemmen.

Dit betekent het vertalen van de business visies in business gerelateerde architectuur. BA is de brug tussen de business strategie aan de ene kant en business functionaliteit aan de andere kant.

BA biedt een georganiseerde en herhaalbare aanpak die de business helpt bij het vinden van de antwoorden om de meest geïnformeerde en daarmee juiste beslissingen te nemen.

BA zorgt ervoor dat in een architectuur voor de business, de technologie, data, processen en organisatie worden meegenomen.

Je werkomgeving

 • CADM verzorgt de ondersteuning voor de gehele bank (Business en IT) op het gebied van Architectuur en Data Management. De afdeling CADM is gestructureerd in twee architectuuronderwerpen en drie Data Management onderwerpen : Business Architecture;
 • Technology Architecture; Data Governance; Data Quality Management en Data Analytics Management. CADM rapporteert aan de Chief Innovation & Technology van ABN AMRO.

  CADM is verantwoordelijk voor het creëren, communiceren, adviseren, controleren en implementeren van enterprise architectuur (Business, Application, Data, Infrastructure en Security) én Data Management.

  CADM zorgt voor afstemming tussen Innovation & Technology en Business Lines op deze gebieden en is verantwoordelijk voor het creëren, communiceren en controleren van standaarden.

  De kwaliteit van onze Enterprise Architectuur en Data Management is o.a. van invloed op klanten, risicomanagement en toezichthouders (regulatory reporting).

  Je werk

  Architecture Development : Vormt een visie over de toekomstige architectuur op basis van de business strategie, IT strategie, externe markt-

  en technologische ontwikkelingen en maatschappelijke trends. Heeft een brede blik op de bank en haar huidige architectuur en heeft daarnaast een strategische visie op de toekomstige architectuur.

  Architecture Delivery : Is aangehaakt op om erop toe te zien dat de enterprise architectuur wordt doorvertaald naar de projectportfolio en geeft advies begeleiding op operationeel niveau voor een juiste implementatie.

  Draagt actief bij aan het creëren van bewustzijnArchitecture Control : Ziet toe op een consistent gebruik van de architectuur en toetst architectuuronderdelen op de vastgestelde doel architecturen.

  Product Ownership : Kan de rol van Product Owner op zich nemen in situaties waarin CADM eigenaar is. Initieert, organiseert en als doel om maximale business waarde te realiseren van hetgeen jouw team oplevert.

  Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor je product backlog. Hierbij dienen belangen van alle relevante stakeholder tijdig, helder en transparant te worden meegewogen.

  Je prioriteert de backlog van de proposition / delivery blocks.

  Je profiel

  Als Business Architect heb je de unieke kans om op nieuwe technologieën te richten en nieuwe generatie mogelijkheden te vinden om onze platforms, infrastructuur, integratie-

  en applicatieontwikkelingspatronen te architecten. Je bent onderdeel van een hoogwaardig team van technologie liefhebbers met een passie voor de nieuwste ontwikkelingen en trends.

  Als Thought Leader ben je gepassioneerd om toekomstige software- en data-architecturen te bespreken en te leveren. Je neemt deel aan verschillende ontwikkelingsinitiatieven om kennis te delen en te verwerven en spreekt op technologische conferenties of draagt bij aan open source.

  Je bent in staat om een visie op technologie-architectuur te vormen en anderen in staat te stellen dit te leveren o.a. door gebruik te maken van je goede stakeholder management vaardigheden.

  Je zal naar verwachting creatief zijn en soms zeggen 'nee', wanneer dit het beste antwoord is.

 • Kennis van enterprise architectuur, bedrijfskunde, informatiesystemen, informatiebeveiliging, IT Strategie, internationale technologische ontwikkelingen trends op bovengenoemde gebieden en de toepasbaarheid daarvan en ervaring met business analyse
 • Kennis van Application Developement & Maintenance, Infra (Technology Management) en Information Security zowel in nationale als internationale context
 • Kennis van Capability Modeling
 • Kennis van Payments & Credits
 • Kennis van marktstandaarden (methodieken) en ondersteunende tools
 • Kennis van architectuur implementatie trajecten
 • Kennis van procesverbetering- en veranderingstrajecten
 • Kennis van Agile project- en programmamanagement
 • Kennis van de Business en IT-organisatie en door hen geleverde diensten
 • Kennis van de business strategie en de gerelateerde doelstellingen van de IT-organisatie
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier