Business Development & Technical Support Engineer Bitumen
Total
Den Haag, NL
4 dagen geleden

Wil je technisch commerciële ervaring inzetten bij een bruisend bedrijf dat zich richt op de energietransitie? Zie jij jezelf projecten van de grond krijgen met nieuwe technologieën zoals Long Life bitumen en Eco2?

Kom dan praten bij TotalEnergies!

Business Development & Technical Support Engineer

Bitumen

TotalEnergies Marketing Nederland is onderdeel van TotalEnergies en biedt producten en diensten op het gebied van (schone) brandstoffen, elektrisch laden, smeermiddelen, bitumen, tankpassen en carwash voor de B2G, B2B en B2B2C markt.

Met zo’n 385 tankstations, een 100-tal CNG-stations en ca. 8.000 laadpunten zijn we één van de grootste spelers in de Nederlandse markt voor veilige, schone en betaalbare energie.

Op de afdeling Specialties Bitumen zoeken we een Business Development & Technical Support Engineer , omdat je voorganger intern doorgegroeid is.

Samen met een collega rapporteer je aan de Sales Manager Bitumen.

Jouw verantwoordelijkheid

Je werk valt uiteen in 3 onderdelen. Sales van bitumen aan bestaande en nieuwe industriële klanten zoals wegenbouwers. Die klanten lever je ook technische ondersteuning, waarbij duurzaamheid een heel belangrijke rol speelt.

En business development door het starten van strategische projecten en implementeren van nieuwe innovatieve producten. Je hebt de commerciële verantwoordelijkheid van de industriële bitumen business & sales development in termen van imago, verkoopresultaten en groei.

Wat ga je dagelijks doen

 • Uitvoeren van studies en starten van strategische projecten.
 • Relaties leggen en presentaties geven bij de R&D-afdelingen van wegenbouwers en bedrijven om ze te interesseren voor innovatieve projecten, zoals met Long Life Bitumen of rondom het recyclen van asfalt;
 • Projectmanagement en implementatie van nieuwe innovatieve producten;
 • Bieden van R&D ondersteuning aan klanten en eerstelijns ondersteuning aan de bitumenafdeling;
 • Contact onderhouden met internationale filialen van TotalEnergies over supply en logistiek. En met Parijs vooral over inkoop van bitumen en nieuwe technische ontwikkelingen;
 • Communiceren op directieniveau met een diversiteit aan lokale stakeholders zoals Rijkswaterstaat, wegenbouwers, TU Delft, KOAC en Nationale Normalisatie Commissie;
 • Deelnemen aan internationale seminars (technisch, commercieel en veiligheid).
 • Lees het interview met je voorganger op https : / / services.totalenergies.nl / zakelijk / smeermiddelen-en-bitumen / bitumen / bitumen-nieuws / interview-met-erik-keijzer.

  De ideale Business Development & Technical Support Engineer

  Je bent een technisch commerciële projectmanager en wil je kennis en ervaring inzetten in een innovatieve markt met aandacht voor het milieu.

  Werken in een matrix organisatie in een internationale omgeving qua klanten en producten gaat je goed af. Je bent commercieel, proactief en communicatief vaardig.

  Jouw skills

 • Afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting Commerciële Chemie of Civiele Techniek;
 • 5- 10 jaar ervaring in een technisch commerciële branche;
 • Ervaring met projectmanagement, inzicht in supply chain aspecten;
 • Ambitieus met de wens om door te groeien binnen TotalEnergies;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits en Frans is een voordeel.
 • Ons aanbod

  Een marktconform salaris gebaseerd op kennis en ervaring. Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Volop gelegenheid om jezelf te ontwikkelen.

  Doorgroeimogelijkheden, zowel nationaal als internationaal. Een prettige werksfeer met fijne collega’s.

  Wie zijn wij

  TotalEnergies is al bijna 100 jaar actief in energie. Met 98.000 medewerkers verspreid over 130 landen begrijpen wij de energiewereld als geen ander.

  Een groot gedeelte van onze energie produceren wij zelf. En een groeiend aandeel komt uit alternatieve bronnen, zoals windenergie en zonne-energie.

  Wij willen graag uitgroeien tot de grootste speler op het gebied van verantwoorde energie.

  Jouw werkplek is op het hoofdkantoor van TotalEnergies Marketing Nederland in Den Haag. Hier werken bijna 200 collega's op een professionele maar informele manier met elkaar samen.

  We organiseren vaak leuke personeelsevents zoals sportactiviteiten, strandbarbecues en gezellige borrels. Ook in tijden van corona is er naast het werk volop gelegenheid om je collega’s te leren kennen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier