Assistent Luchtverkeersleiding (MBO 3)
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Rijen
6 dagen geleden

Vacature Luchtmacht

Assistent Luchtverkeersleiding (MBO 3)

 • €1.400 €2.650 salaris
 • 26 30 vrije dagen per jaar
 • Kosteloos je rijbewijs halen
 • Locatie : Leeuwarden, Volkel, Eindhoven, Rijen, Den Helder, Hoogerheide, Schiphol
 • Meer info

  Salaris en voorwaarden

  Salaris

  Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

  Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages. Meer info

  Vrije dagen

  Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

  Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

  Rijbewijs

  Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

  Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

  Wil jij ook als Onderofficier werken aan de veiligheid van het luchtruim

  Bekijk de video

  Wil jij ook als Onderofficier werken aan de veiligheid van het luchtruim"

  Wat doe je als technicus op de afdeling Vliegtuigonderhoud?

  Bekijk de video

  Video bekijken : "Wat doe je als technicus op de afdeling Vliegtuigonderhoud?"

  Hoe ziet het werk van een Onderoffficier Avionica eruit?

  Bekijk de video

  Video bekijken : "Hoe ziet het werk van een Onderoffficier Avionica eruit?" 1

  Heb jij minimaal een MBO-opleiding op niveau 3 afgerond? En wil je assisteren bij de begeleiding van het militair en / of burgerluchtverkeer?

  Laat je dan opleiden tot Onderofficier Luchtverkeersleiding bij de Koninklijke Luchtmacht.

  Dit ga je doen

  Als Assistent Luchtverkeersleiding werk je onder leiding van de Luchtverkeersleider aan de veiligheid van het luchtruim.

  Je bent medeverantwoordelijk voor de veiligheid van al het verkeer dat gebruikmaakt van de start- en landingsbanen en alle vliegtuigen in het luchtruim rondom jouw vliegbasis of in jouw area’.

  Samen met je collega’s zorg je voor het begeleiden van vertrekkende en aankomende vliegtuigen, vanaf de parkeerplaats’ tot aan de grens van je gebied.

  Ook verstrek je aeronautische informatie en ondersteun je de luchtverkeersleiding in een helpdeskfunctie.

  Hier ga je werken

  Je gaat aan de slag bij één van de vliegbases van de Koninklijke Luchtmacht of bij de militaire afdeling van luchtverkeersleiding Nederland op Schiphol.

  Ook ga je soms mee naar het buitenland voor oefeningen of uitzendingen. Voordat je aan de slag gaat, doorloop je eerst een militaire opleiding aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) in Woensdrecht.

  Daarna volg je de vakopleiding tot assistent luchtverkeersleider op Schiphol. Deze opleidingen duren bij elkaar ongeveer 1 jaar.

  Toekomst luchtverkeersleiding

  De militaire luchtverkeersleiding zal in de toekomst geïntegreerd worden met de civiele luchtverkeersleiding bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).

  Dit betekent dat je in de toekomst als assistent luchtverkeersleider bij LVNL aan de slag gaat als burger of dat je je als militair binnen de Koninklijke Luchtmacht bezig gaat houden met Airport Operations.

  Weekagenda

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Bespreking met team Begeleiding vertrekkende vliegtuigen Radar Meeting met team Middag Waarnemen radar Sport Begeleiding F-16's bij oefening Evaluatie oefening Zelfstudie Sport Waarnemen verkeerstoren Waarnemen radar Avond Waarnemen verkeerstoren Waarnemen verkeerstoren Waarnemen radar

  MBO 3, MBO 4, HAVO

  Je bent in het bezit van een MBO-3 of 4 diploma met voldoende eindcijfer voor Nederlands en Engels.Of een vergelijkbaar buitenlands diploma, aangevuld met een diploma op vergelijkbaar niveau voor Nederlands en Engels of Nederlands als tweede taal NT2 Staatsexamen I.

  Je bent tussen de 17 jaar en 30 jaar en 11 maanden

  Een bril of lenzen is geen probleem.

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 5

  Je hoeft geen rijbewijs te hebben

  Je hebt een zwemdiploma nodig

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  Onderofficiersopleiding Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL)

  Voordat je aan de slag gaat krijg je eerst je militaire opleiding tot onderofficier aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL)

  Functie Opleiding (FO) Luchtmacht

  Na het behalen van je militaire opleiding op de KMSL volgt de Functie Opleiding (FO). Deze opleiding volg je (afhankelijk van je gekozen richting) aan de KMSL, op een ander Luchtmacht onderdeel of in het buitenland.

  Train je fit

  Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

  Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

  Jouw loopbaan

  Als Onderofficier Luchtverkeersleiding werk je onder leiding van de Officier Luchtverkeersleiding aan de veiligheid van het luchtruim.

  Je bent medeverantwoordelijk voor de veiligheid van al het verkeer dat gebruikmaakt van de start- en landingsbanen en alle vliegtuigen in het luchtruim rondom jouw vliegbasis of in jouw area’.

  Wanneer je doorgroeit als Onderofficier Luchtverkeersleiding heb je de mogelijkheid om zelf leiding te geven aan een klein team Luchtverkeersleiders, samen met jouw team en de Officier Luchtverkeersleiding ben je verantwoordelijk voor Samen met je collega’s zorg je voor het begeleiden van vertrekkende en aankomende vliegtuigen, vanaf de parkeerplaats’ tot aan de grens van je gebied.

  De sollicitatie

  Voorlichting Luchtmacht (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Psychologisch Onderzoek CML

  Het Psychologisch Onderzoek bestaat uit vijf onderdelen : FEAST, DART, een Assessment, Grading ( Jobsample) en een interview.

  Elk onderdeel wordt apart afgenomen en alles vindt plaats bij het Centrum voor Mens en Luchtvaart (CML) in Soesterberg.

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier