Adviseur Offshore Windenergie
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Utrecht
1 dag geleden

Wil je meewerken aan het ontwikkelen van windparken op de Noordzee en daarmee de energietransitie verder vormgeven? Werk jij graag in een multidisciplinair projectteam om resultaat te bereiken? Dan zoeken wij jou!

Nederland ontwikkelt op een unieke manier en in hoog tempo grote windparken op de Noordzee. Het gaat de grootste bron van duurzame elektriciteit worden in ons land.

Er gaan de komende jaren nog veel windparken bijgebouwd worden. Voorlopig nog voor de elektriciteitsvoorziening en de stap naar waterstof zit er ook aan te komen.

Nederland loopt wereldwijd voorop door de manier waarop de windparken ontwikkeld worden. RVO heeft daarbij een prominente, uitvoerende taak.

Wij maken de locaties voor de windparken bouwrijp, selecteren de consortia die de windparken gaan bouwen en verstrekken de bijbehorende vergunningen.

Voorafgaand aan elke tender zorgen wij dat er een uitgebreide set locatiekarakteristieken beschikbaar is door het uitvoeren van onderzoeken en studies.

Ontwikkelaars gebruiken de resultaten om hun ontwerp en concurrerende kostprijs van een windpark op te baseren. De resultaten van de locatiestudies moeten daarom tijdig beschikbaar en van hoge kwaliteit zijn.

Ook daarin is RVO internationaal toonaangevend. Zie .

Als adviseur werk je samen met de partijen die de grootste windparken ter wereld bouwen op de Noordzee. Je komt te werken in een professionele projectorganisatie waar kwaliteit bovenaan staat.

Je bent projectleider van aan te besteden studies / onderzoeken voor het karakteriseren van de grond- en wind- en watercondities.

Dit betekent onder andere het plannen, aanbesteden en begeleiden van de locatiestudies.

Je staat stevig in je schoenen om in overleg met externe experts en de sector in gesprek te gaan, de specificaties voor de studies op te stellen en zoekt potentiële uitvoerders.

Jouw gevoel voor samenwerken en kennis van de markt draagt bij aan het succes.

Natuurlijk doe je die niet helemaal alleen. In samenwerking met het Inkoop Uitvoering Centrum’ (IUC) wordt de aanbesteding geregeld en de uitvoering van de studies begeleid.

Jij zorgt ervoor dat de studies compleet en op tijd worden geleverd waarbij de kwaliteit hoog is en de sector tevreden. Als de studies klaar zijn selecteert RVO via een tender de marktpartij die het park gaat bouwen.

Voor elke tender worden de project- en locatiegegevens in een (digitale) brochure samengevat. Deze project- en locatiebeschrijvingen zijn bedoeld als bid book’ voor de partijen die biedingen gaan doen en hebben zowel een sterk inhoudelijk als wervend karakter.

Ook die zijn te vinden op .

Het projectteam stemt veelvuldig af met diverse nationale en internationale partijen en organiseert daarvoor workshops / webinars en bijeenkomsten.

Er wordt van jou verwacht dat je hier aan bijdraagt, optreedt als gespreksleider of presentaties houdt. Kortom, een veelzijdige functie waarin veel ruimte is voor jouw ideeën en andere inbreng.

 • Relevante academische of hbo-opleiding (techniek of bèta).
 • Bij voorkeur ca. 4 jaar werkervaring als uitvoerder en / of projectleider / contractmanager van technische studies.
 • Opgedane ervaring in het werkveld van windenergie op zee is een pre.
 • Communicatie : Je kunt workshops en informatiebijeenkomsten voor externen organiseren en presentaties verzorgen. Ervaring op dit vlak is een pre.
 • Engelse taal : je beheerst de Engelse taal mondeling en schriftelijk op minimaal B1 niveau. De offshore windsector heeft namelijk een sterk internationaal karakter met Engels als voertaal.
 • Als Nederlands niet je moederstaal is beheers je het Nederlands tenminste op niveau B2 niveau. Dit is een vereiste voor deze functie.
 • Omgang met software applicaties : je bent in staat om met diverse reken-, planning- en samenwerkingstools te werken (oa. Excel en MS-Project).
 • Competenties :

 • Projectmatig werken en zorgvuldigheid : je werkt projectmatig, gestructureerd en zorgvuldig waarbij je (kwaliteits)procedures bewaakt.
 • Resultaatgerichtheid en flexibiliteit : je bent in staat om jouw projecten binnen de gestelde tijd uit te voeren en daarbij te anticiperen op onverwachte ontwikkelingen in het proces.
 • Je kunt ook hoofd- en bijzaken goed van elkaar onderscheiden.

 • Stressbestendigheid : je kunt onder druk presteren. Het werken aan windenergie op zee kent veel deadlines.
 • Samenwerken : afstemming en samenwerking met collega's, maar ook met externen is voor jou vanzelfsprekend. Werken aan windenergie op zee is teamwerk.
 • Sensitiviteit : je hebt een antenne voor gevoeligheden. Bij de uitvoering van de locatiestudies zijn diverse belanghebbende partijen betrokken die hun eigen agenda hebben.
 • Communicatie : Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden, ook in de Engelse taal.
 • Houding : je hebt een oplossingsgerichte houding die gekenmerkt wordt door klantgerichtheid en door het actief werken aan zelfontwikkeling.
 • Je handelt professioneel en bent flexibel.

 • Kennis : je vindt de (technische) ontwikkelingen in de offshore windsector zeer interessant en volgt dit actief.
 • Salaris niveau schaal 11
 • Maand salaris Min €3.279 Max. €5.039 (bruto)
 • Dienst verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
 • Contract duur 3 jaar met optie op verlenging
 • Minimaal aantal uren per week 36
 • Maximaal aantal uren per week 36
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd.

  Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst.

  Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

  Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier