Traineeship Legal - Jurist Bestuursrecht
Yacht
Nederland, Overijssel, nl
7 dagen geleden
source : Jobbird

Wat ga je doen?

Als YACHT trainee voor de track Jurist Bestuursrecht zorg jij binnen de publieke sector op gemeentelijk, provinciaal of overheidsniveau voor algemeen bestuurlijk juridische aangelegenheden! Je zult gaat excelleren in de juridische advisering op de gehele breedte van een organisatie, je leert schakelen in het contact tussen wethouders en burgers en begeleiden van (beleids)veranderingen of risico's op juridisch terrein.

Je zult juridische producten leveren en zorg dragen voor de signalering van veranderingen in wet- en regelgeving en implementatie hiervan in gemeentelijke regelgeving en procedures.

Je vindt het leuk om alles te leren over het opstellen van adviezen voor de portefeuillehouders en management. Je wordt enthousiast van het opstellen van beschikkingen, behandeling van ingekomen stukken en vertegenwoordiging van het bestuur bij bezwaarprocedures.

Daarnaast neem je deel aan een intensief persoonlijk ontwikkelprogramma om jouw steile leercurve te faciliteren en kun je vakinhoudelijke trainingen volgen.

De inhoud van het traineeship wordt op jouw behoeften afgestemd, de startdatum is in overleg en de standplaats van de opdrachten kunnen variëren van omgeving Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Brabant.

Het traineeship duurt 3 jaar waarbinnen je 3 gave opdrachten bij wisselende opdrachtgevers gaat vervullen. Zo kom jij er écht achter waar jouw kwaliteiten het best tot zijn recht komen.

Bedrijfsomschrijving

YACHT Trainees is dé specialist op het gebied van jong talent. Wij vinden, binden én ontwikkelen hoogopgeleide jongeren met maximaal 2 jaar werkervaring.

YACHT Trainees heeft een nieuw, innovatief en inmiddels succesvol talentenprogramma ontwikkeld. Binnen het YACHT traineeship wordt talent opgeleid tot vakspecialist mét management skills.

Het programma stoomt je klaar om in 3 jaar tijd strategische posities te vervullen.

Wat vragen wij van je?

 • Je hebt een WO diploma en bij voorkeur Staats- en Bestuursrecht, Rechtsgeleerdheid of Nederlands Recht
 • Je hebt maximaal 2 jaar werkervaring.
 • Je hebt stage-, of werkervaring binnen de overheid in brede zin.
 • Je beschikt over goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
 • Je hebt een pro-actieve en positieve werkhouding.
 • Je werkt resultaatgericht en beschikt over politieke -en bestuurlijke sensitiviteit.
 • Je bent een echte high-potential.
 • Let op : het WO diploma, de werkervaring, genoemde studies en stage / werkervaring binnen de publieke sector zijn harde eisen.

  Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? En wil jij kans maken op ons traineeship óf een uitdagende startersfunctie bij één van onze opdrachtgevers?

  Dan dien je een aantal stappen te doorlopen.

 • Stuur je motivatie en cv
 • Online assessment (competentie-, cultuur- en capaciteitentest)
 • Persoonlijke intake met Talent Consultant Yacht
 • Eindgesprek met Consultants Yacht Trainees
 • Persoonlijk interview opdrachtgever voor je eerste gave opdracht.
 • Er starten doorlopend nieuwe trainees, er is dus geen deadline om te solliciteren en de startdatum wordt in overleg met jou bepaald.

  Arbeidsvoorwaarden

  Wat hebben wij jou te bieden?

  YACHT Trainees biedt jou de meest uitdagende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. Werk wat er toe doet en persoonlijke ontwikkeling staan bij ons centraal.

  Als Trainee neem je deel aan ons talentenprogramma : #schoolofwork. #Schoolofwork is meer dan een serie trainingen. Het is een compleet opleidingstraject met intensieve coaching, online opdrachten, talent days en intervisies.

  Je krijgt vanuit YACHT een Talentcoach die jou begeleidt en vanuit ons opleidingsinstituut een Talent-psycholoog. Naast de trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling, is er ook ruimte om vakinhoudelijke trainingen te volgen, deze worden op maat afgestemd.

  Bovenop dit programma en deze intensieve begeleiding bieden we jou een marktconform salaris en de mogelijkheid om hierin mooie stappen te maken en te groeien.

  Yacht trainees biedt goede arbeidsvoorwaarden met een startsalaris van €2340,- excl. projecttoeslag (afhankelijk van opdrachtgever).

  Je bonus en verhoging is gekoppeld aan je leercurve en jaarlijkse beoordeling en je kunt rekenen op 25 vakantiedagen! Daarnaast start je elke 12 weken met een nieuwe cursus met trainingsdagen, intervisie en coachingsgesprekken in onze #schoolofwork.

  Leuke borrels en interessante (kennis)events maken natuurlijk ook onderdeel uit van het programma!

  Sollicitatieprocedure

  Voor meer informatie neem je contact op met Eline Fransen via telefoonnummer 06-50255844

  Werken voor Yacht

  Yacht is dé organisatie van en voor professionals. Wij verbinden professionals en organisaties die het verschil willen maken.

  Ons doel is optimaal resultaat : jou als professional uitdagend werk bieden waarmee jij de organisaties van onze opdrachtgevers blijvend verbetert.

  Behoor jij tot de beste professionals in jouw vak? Wil je samen met vakgenoten het verschil maken bij toonaangevende organisaties?

  Dan willen we jou graag leren kennen.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier