Jr Business Intelligence developer
YACHT
Diemen
5 dagen geleden

Over de functie

Hoor jij ook vaak dat je nog net niet genoeg werkervaring hebt als Business Intelligence developer? Terwijl jij nou juist beschikt over de technische skills en drive om een Business Intelligence developer te worden Wil jij een BI developer worden en met grote hoeveelheden data werken binnen een grote en complexe (internationale) omgeving?

Yacht IT en Randstad Groep Nederland bieden jou een fantastische kans om jouw expertise te vergroten en jouw carrière een boost te geven middels het Talent Programma van Yacht IT.

Veel bedrijven zetten in op de transformatie naar digital’ en vormen daarbij nieuwe teams. Naast jouw vakkennis zijn jouw soft skills ook van groot belang om succesvol te zijn in jouw werk.

Denk hierbij aan; analytisch denkvermogen, aanpassingsvermogen, overtuigen en creativiteit! Gedurende het 1 jarige Talent Programma ga je direct het werkveld in en volg je opleidingen die volledig aansluiten bij de dagelijkse praktijk.

Daarnaast begeleiden, stimuleren en challengen we jou om jouw persoonlijke skills te trainen en in te zetten in jouw werk.

Daarnaast ben jij onderdeel van onze Data community genaamd Most Data. Vanuit de community worden Data workshops, events en intervisie sessies georganiseerd.

Je bent dus onderdeel van een groot data netwerk!!

Het programma beperkt zich dus zeker niet naar alleen het presenteren van rapporten en visualisaties naar stakeholders! Jij wordt uiteindelijk de expert die in staat is de technische wereld van IT duidelijk en begrijpbaar te maken voor de Randstad organisatie.

Naar aanleiding van jouw bevindingen, analyses en rapporten weet jij de IT vraagstukken duidelijk te vertalen naar de business en ben jij in staat de resultaten duidelijk te presenteren.

Dit als doel om het voor data analisten mogelijk te maken te werken met de juiste data en gebruiksvriendelijke toolings.

Je zult hiervoor veel kennis opdoen van de databases en systemen waardoor je in staat bent de data en de informatiestromen die de bedrijfsvoering van Randstad raakt te definiëren naar de eindgebruikers.

Aangevuld met onderzoek en inzicht in bedrijfsprocessen snap jij hoe de data is opgebouwd en wat dit betekent en behoeve van informatie.

Jij bent degene die de toolings en datawarehousing van Randstad leert kennen om uiteindelijk binnen 2 jaar een data management expert te worden.

Hoe ziet jouw week eruit :

Op maandag start je rond half 9 bij de afdeling Business Insights van de Randstad Groep Nederland. Eerst een kop koffie.

Je bekijkt je inbox voor een reactie op een mail die je vrijdag hebt gestuurd naar Tim. Hij heeft gekeken naar het dashboard dat jullie samen hebben gemaakt.

De story is geverifieerd, je kunt het sluiten.

Samen met het team ga je om 09 : 15 naar de daily standup om de status van de sprint door te spreken. Je hoort van de rest van het team hoe het er voor staat en bespreekt de nodige acties.

Na de standup werk je aan de laatste punten in het self service project en start de deployment. De gebruikers hebben de nieuwe meetwaarden en attributen tot hun beschikking.

Op dinsdag om 10 : 00 bespreek je hoe de sprint verliep in de retrospective, een korte koffie break en door naar de sprint planning van 11 : 00.

In de middag heb je een overleg binnen het team over het nieuwe data model dat er aan gaat komen. Jouw input is nodig om de wensen van de gebruikers te vertalen.

De rest van de dag werk je in Microstrategy aan het self service project.

Op woensdag ochtend ontvang je vragen van een van de key users waarvan jij er één oppakt. Je begint met je analyse en komt aan het eind van de ochtend terug met een antwoord.

Je helpt met het uitdenken van de oplossing voor het probleem. Woensdag middag doe je een buddy check van het werk van Sven en start je de deployment van het werk wat je dinsdag hebt afgerond.

Op donderdag om 10 : 00 is de wekelijkse standup met onze key users. Om 11 : 00 sluit je aan bij de refinement. Na de lunch heb je een overleg met gebruikers voor een van de stories uit de refinement.

Het nieuwe data model is gereed en de rest van de dag werk je het model uit in het self service project in Microstrategy.

Op vrijdag bespreek je binnen het team mogelijke verbeterpunten van de self service omgeving. Je maakt twee stories aan op de backlog zodat je die de week erop bespreekt in de refinement.

Je legt jouw werk neer voor een buddy check bij Sven. Een potje tafeltennis met je collega's, een kop koffie, de laatste mails beantwoorden en je inbox is leeg, en de volgende week is voorbereid. Weekend!

Functie-eisen

Waarmee maak jij het verschil ten opzichte van andere Junior BI kandidaten?

Je hebt basis kennis van SQL en weet hoe je met SQL data uit een database haalt. Je weet ons te overtuigen hoe data modellen tot stand komen en hoe een applicatie conceptueel in elkaar zit.

Je zult extra indruk op ons maken wanneer je basis kennis hebt van beveiligingseisen omtrent data. Met welke beveiligingseisen moet je bijvoorbeeld rekening houden als je iets specifieks met data doet.

Je bent in staat om de technische wereld van IT duidelijk en begrijpbaar te maken voor de Randstad organisatie. Naar aanleiding van jouw bevindingen, analyses en rapporten weet jij de IT vraagstukken duidelijk te vertalen naar de business en ben jij in staat de resultaten duidelijk te presenteren aan jouw stakeholders.

Jij bent daarom in staat zowel in communicatie als met de overtuigingskracht van jouw rapportages op te treden als adviseur voor data analisten, data scientisten, proces specialisten, projectmanagers, consultants en andere stakeholders.

Wat zijn de vereisten :

 • Je bent Nederlandstalig
 • Je hebt de afgelopen 2 jaar ten minimale een HBO studie afgerond bij voorkeur richting Business en IT zoals bijvoorbeeld Bedrijfskundige Informatica, Business Information Management etc.
 • Je hebt kennis van SQL en databases
 • Je hebt basiskennis van programmeren
 • Arbeidsvoorwaarden

 • Vast contract na 12 maanden
 • Opleidingstraject van 12 maanden gericht op softskills en hardskills (IT Trainingen & Opleidingen)
 • Standplaats Diemen
 • Bedrijfsinformatie

  Je staat er niet snel bij stil. Maar als je bij Randstad Groep Nederland IT werkt, houd je jezelf en Nederland in beweging.

  Als dé tech-motor van Randstad Groep Nederland ontwikkel, bouw en codeer je technologische oplossingen die onze klanten met (potentiële) medewerkers verbinden.

  Oplossingen met impact. Want deze oplossingen stellen al onze tienduizenden uitgezonden talenten in staat om dag in dag uit hun werk te (blijven) doen.

  Bij Randstad Groep Nederland IT doet jouw werk er toe.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier