Junior Ontwerper Energievoorziening
Grontmij
De Bilt, Netherlands
14 dagen geleden

Functieomschrijving

Voor het team Energievoorziening van de afdeling Rail, zoeken wij een Junior Ontwerper / Engineer. Jij hebt kennis op het vakgebied energievoorziening en vindt het leuk om je door te ontwikkelen, integraal te ontwerpen en je opgedane kennis en kunde te delen.

Jij krijgt energie van uitdagende vraagstukken. Vanuit het dagelijkse werk adviseer je gevraagd en ongevraagd de teamleider en collega’s.

Jij bent sociaal en werkt graag in teamverband.

Wil jij werken bij het leukste ingenieursadviesbureau van Noordwest-Europa en samen met 770 rail collega’s onze klanten optimaal bedienen?

Ben je een teamspeler en geniet jij van ruimte om zowel de afdeling als jezelf verder te ontwikkelen? Reageer dan snel en ik maak graag kennis met je!

Jaap Jan Krikken Teammanager Energievoorziening

Vervoer per spoor is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor vervoer over de weg. Het gebruik van het spoor is de laatste jaren verdubbeld.

Hierdoor is uitbreiding en aanpassing van het Europese spoor- en tramwegennet en de stations / halte faciliteiten dus hard nodig.

Sweco draagt bij aan een duurzame verbetering van de Europese railinfrastructuur en adviseert, ontwerpt en begeleidt nieuwbouw en aanpassing van rail gerelateerde transfer en infrastructuur in binnen-

en buitenland. Hierbij onderscheidt Sweco zicht door een integrale aanpak voor alle projectfasen en alle techniekvelden.

We bieden een totale service; van initiatief, planstudie en ontwerp tot en met uitvoeringsbegeleiding en advisering voor een zo optimaal mogelijke instandhouding.

Onze opdrachtgevers zijn onder andere ProRail, provincies, gemeentes, gemeentelijke vervoerbedrijven en aannemers.

Voor ons team Energievoorziening, dat bestaat uit adviseurs, ontwerpers en engineers voor de (tractie)energievoorziening en bovenleiding zijn we op zoek naar versterking.

Je houdt samen met de collega’s feeling met de markt en kijkt naar ontwikkelingen, innovaties in de markt en werkt mee aan een afdelingsplan.

Jij maakt ontwerpen en / of toetst deze op functionaliteit, veiligheid, en maakbaarheid. Daarnaast stem je af met alle voor het project relevante disciplines, zoals treinbeveiliging, baan-

en spoorwegbouw, kabels en leidingen, bovenleiding, kunstwerken en omgevingsmanagement. In deze rol ben jij ook adviseur / partner voor onze klanten en mede verantwoordelijk voor de producten.

Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit :

 • Het maken van ontwerpen voor de (tractie)energievoorziening (incl. het berekenen en tekenen).
 • Het afstemmen met de opdrachtgever en met collega’s om te komen tot een passend ontwerp.
 • Het deelnemen aan integrale ontwerpateliers extern en intern met opdrachtgevers, stakeholders en vervoerders.
 • Het adviseren en / of beoordelen of voorgestelde technische oplossingen om de geëiste functionaliteit te kunnen waarborgen.
 • Het rekening houden met technische (on)mogelijkheden maar ook met milieu en omgevingswaarden, gebruikswaarden en zaken zoals duurzaamheid.
 • Het uitvragen en begeleiden van voedingssimulaties.
 • Het bewaken van scope en kwaliteit van de projecten die binnen het team lopen.
 • Ben jij op zoek naar een uitdagende en veelzijdige functie waarbij jij in de lead bent en de mogelijkheid krijgt om jezelf, het team en de afdeling verder te ontwikkelen bij hét grootste ingenieursadviesbureau van Europa?

  Reageer dan nu, want dan zijn wij op zoek naar jou!

  Wij zoeken

 • Je hebt een relevante hbo- of wo-opleiding afgerond zoals Elektrotechniek
 • Je hebt (bij voorkeur) relevante ervaring (met tractie energievoorziening) in de railbranche
 • Je beschikt over relevante aantoonbare ervaring met AutoCAD en vergelijkbare tekenpakketten
 • Je krijgt energie van het onderhouden van klantrelaties en bent innovatief en assertief ingesteld
 • Je bent analytisch en communicatief vaardig in woord en geschrift
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal en Duits en / of Frans is een pre
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier