IT Specialist beheer High Performance Computing
Universiteit Leiden
Leiden, NL
1 minuut geleden

De afdeling Research & Innovation Support van de ISSC zoekt een

IT Specialist beheer High Performance Computing

Projectomschrijving

Ben jij een breed georiënteerde IT-specialist die graag IT-systemen optimaal wil laten functioneren voor onderzoekers? De Universiteit Leiden bouwt aan diensten voor reken- en data-intensief onderzoek.

Als onderdeel hiervan heeft de universiteit recentelijk een nieuw HPC, genaamd ALICE, in gebruik genomen dat zal worden ingezet voor wetenschappelijk onderzoek en voor educatieve en trainingsdoeleinden.

De huidige realisatie en de toekomstige ontwikkeling van de rekenfaciliteit wordt mede gedaan door het nieuwe Research ICT Competence Center (RICC) van het ICT Shared Service Centre (ISSC) van de universiteit, in nauwe samenwerking met de faculteiten en instituten van de universiteit.

De innovatie en doorontwikkeling, gebruikersondersteuning voor onderzoek en onderwijs, en het beheer van ALICE worden door de universiteit zelf ingevuld.

Hierbij wordt de samenwerking gezocht met onder meer SURF, andere universiteiten en het Leids Universitair Medisch Centrum.

De modellen en software ten behoeve van het wetenschappelijk onderzoek worden veelal door de onderzoeksgroepen zelf ontwikkeld.

Ondersteuning en beheer van applicaties kunnen in samenspraak met de onderzoeksgroepen ook door het ISSC worden uitgevoerd.

We zijn op zoek naar een breed georiënteerde IT-specialist voor het beheer van de HPC omgeving van de universiteit, een specialist met affiniteit voor reken- en data-intensief onderzoek, die graag IT-systemen optimaal wil laten functioneren, onderzoekers helpt en actief meedenkt over de doorontwikkeling van ICT voor onderzoek voor de universiteit.

Werkzaamheden

 • Systeembeheer voor de HPC-omgeving met als doel de (deel)systemen optimaal te laten functioneren : applicatie- en functioneel beheer van wetenschappelijke software, vraagafhandeling, informatievoorziening (gebruikersdocumentatie) en geven van advies;
 • Monitoren van de HPC-omgeving en zo nodig in overleg acties ondernemen;
 • Software modules installeren en beheren, updates van cluster- en applicatiesoftware voorbereiden en uitvoeren; bijbehorende gebruikersassistentie verlenen;
 • Helpen integreren van de HPC-omgeving in de workflows van onderzoeksgroepen, bijvoorbeeld door koppelingen te maken met datamanagementsystemen en meetinstrumenten;
 • Begeleiden en organiseren van training en hands-on sessies waarin nieuwe gebruikers vertrouwd worden gemaakt met het werken op de HPC-infrastructuur;
 • Bijdragen aan ondersteuning van gebruikers en er voor zorgen dat onderzoeksgroepen, individuele onderzoekers en studenten efficiënt gebruik kunnen maken van de HPC-omgeving en randapparatuur;
 • Mogelijkheden verkennen van nieuwe technologieën en nieuwe toepassingen van bestaande technologieën.
 • Profiel

 • Hbo / wo werk- en denkniveau met een brede algemene kennis, interesse en ervaring in ICT. Je beschikt over een afgeronde opleiding binnen een relevant vakgebied;
 • Aantoonbare kennis en ervaring met het beheer, configuratie, optimalisatie en monitoring van HPC systemen, netwerken, data storage en backup.
 • Je begrijpt een complexe en deels op maat gemaakte HPC-omgeving en kunt deze beheren;
 • Bekwaam in het diagnosticeren en corrigeren van problemen, zowel met betrekking tot de correcte werking als prestaties van het systeem;
 • Communicatief sterk, je begrijpt en kent de werkwijze van wetenschappelijk onderzoek en kunt met wetenschappers communiceren, in het Nederlands én Engels;
 • Behulpzaam en oplossingsgericht in de omgang met onderzoekers en collega’s; Je bent in staat een brug te slaan tussen vraag en aanbod;
 • Pro-actief samenwerken in een team dat Research ICT diensten van de universiteit beheert, ondersteunt en verder ontwikkelt;
 • Analytisch en nieuwsgierig, hands-on mentaliteit en niet bang om nieuwe technologieën eigen te maken;
 • Je wilt de komende jaren graag meewerken aan de ontwikkeling en transformatie van ICT-infrastructuur voor onderzoek binnen de universiteit;
 • Diepgaande kennis van en ervaring met Linux in al zijn facetten (Linux CentOS of RedHat 7);
 • Diepgaande kennis van SSH en beveiligingsmethoden;
 • Diepgaande kennis van scripting, onder meer bash en python;
 • Diepgaande kennis van en ervaring met het compileren van applicaties, bijv. Makefiles, configure en make;
 • Diepgaande kennis van netwerken, HPC storage en meerdere filesystemen (bijv. NFS, Lustre, GPFS, Ceph, S3); Kennis van Infiniband is een pré;
 • Kennis van cluster management tools; Kennis van Bright Cluster Management is een pré;
 • Praktische kennis van of ervaring met het gebruik van wetenschappelijke software in een HPC omgeving is een pré.
 • Beschrijving organisatie

  Het ICT Shared Service Centre (ISSC) is de centrale ICT-dienstverlener van de Universiteit Leiden. Met ongeveer 130 collega’s, ondersteunen wij onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering.

  Denk daarbij aan het beheren van het agglomeratienetwerk en de VOIP telefoniediensten, de identity en access management (IAM) infrastructuur, de informatiesystemen voor bedrijfsvoering en onderwijs, alsook de ontwikkeling en het beheer van de universitaire werkplekvoorzieningen.

  Dit alles binnen een continu veranderende omgeving waarbij steeds meer agile wordt gewerkt. De dienstverlening is belegd binnen een aantal afdelingen.

  Het Research ICT Competence Center (RICC) is een nieuwe afdeling binnen het ISSC. Het RICC levert moderne, professionele en wendbare ICT-diensten voor een breed scala aan onderzoek.

  Het zwaartepunt van de dienstverlening ligt bij diensten voor het beheer (opslag) en de verwerking (analyse) van onderzoeksgegevens voor reken- en dataintensief onderzoek, waaronder big data research en kunstmatige intelligentie.

  Het RICC levert diensten die universiteitsbreed worden aangeboden óf die door een gemeenschap van onderzoekers van het RICC worden gevraagd en waarvoor specifieke afspraken worden gemaakt.

  De diensten omvatten zowel voorzieningen als de bijbehorende ondersteuning (vraagafhandeling, informatievoorziening, training en advies).

  Het RICC is momenteel nog in ontwikkeling. Werken bij het RICC betekent opereren in een complex en uitdagend speelveld. We bieden een uitdagende baan in een high-tech werkomgeving, waarin je ruimte krijgt om initiatief te tonen, verantwoordelijkheid te nemen, je te ontwikkelen in een richting die bij jou past en waarin resultaatgerichtheid, samenwerking met de onderzoeker en betrokkenheid belangrijk zijn.

  Wij bieden

  Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid voor een vast dienstverband na gebleken geschiktheid.

  Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis en werkervaring, minimaal € 3,637.- en maximaal € 4,978.- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

  Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

  Alle kun je nalezen op de website.

  Het beleid van de Universiteit Leiden is erop gericht de arbeidsmobiliteit binnen de universiteit te stimuleren. Voor deze functie geldt dat bij een eventueel vast dienstverband, je in deze functie wordt benoemd voor een periode van (vooralsnog) 4 jaar.

  Uiteraard acht de Universiteit Leiden zich, samen met de medewerker, verantwoordelijk voor de zorg voor een passend vervolg van de loopbaan na deze periode.

  In de dagelijkse werkzaamheden kunt u te maken krijgen met vertrouwelijke informatie. Voor deze functie vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag ().

  Deze verklaring is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar u staat ingeschreven. De kosten hiervoor worden vergoed.

  Diversiteit

  De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

  Informatie

  Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jacko Koster, kwartiermaker RICC, telefoon 06 1475 2394 (kantooruren).

  Solliciteren

  Je kunt uitsluitend solliciteren via ons online sollicitatiesysteem. Gebruik hiervoor de blauwe button bovenaan deze pagina.

  Sollicitaties vergezeld van een motivatiebrief en cv, kunnen tot en met 12 augustus 2020 ingezonden worden.

  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier