Data analist Fraudebeheersing
Menzis
Enschede, NL
3 dagen geleden

Data analist Fraudebeheersing

Enschede 34 uur HBO / WO Solliciteer direct

Wat ga je doen?

Als data analist fraudebeheersing ben je bezig met het uitvoeren van thematische onderzoek naar fraude door bestandsanalyse en -vergelijkingen.

De fraudesignalen of mogelijkheden worden geanalyseerd op omvang en impact voor Menzis. En welke maatregelen Menzis moet treffen deze vormen van fraude te voorkomen of te beperken.

Dit kan op basis van eigen frauderisicoanalyses, maar ook naar aanleiding van signalen van fraude uit de media of eigen fraudeonderzoeken door de medewerkers Casuïstiek.

De Data Analist ondersteunt en adviseert pro actief de afdeling Fraudebeheersing over de beheersing van frauderisico’s en volgt de interne en externe ontwikkelingen op het gebied van zorgfraude.

Naar aanleiding van deze onderzoeken adviseert de analist het management gevraagd en ongevraagd over beheersing van het frauderisico. .

Andere taken zijn het pro actief ondersteunen van de medewerkers Casuïstiek bij fraudeonderzoeken met analyses en bijdragen aan een verdere ontwikkeling van het SAS Fraude Framework.

Met de komst van het SAS Fraude Framework wil Menzis meer risicogericht fraudeonderzoeken uitvoeren.

Wat breng je mee?

De functie van data analist is een relatief nieuwe functie binnen de afdeling Fraudebeheersing. Je hebt analytisch denkvermogen en kunt mensen meenemen in jouw ideeën. En verder heb je :

 • HBO werk- en denkniveau.
 • je hebt een juridische of bedrijfskundige achtergrond.
 • kennis van de Zorgverzekeringswet en de Wet langdurige zorg.
 • ervaring met SQL.
 • een resultaatgerichte houding.
 • De afdeling

  De afdeling Controle & Fraudebeheersing bestaat uit drie teams (team FMC MSZ / 1e lijnszorg, team FMC GGZ / Wet langdurige zorg (Wlz) en team Fraudebeheersing).

  De afdeling houdt zich bezig met fraudebeheersing, formele- en materiële controles. De controle van de rechtmatigheid, doelmatigheid en gepast gebruik van de declaraties staat hierbij centraal.

  Je gaat deel uitmaken van het team Fraudebeheersing. Het team Fraudebeheersing verzorgt de afhandeling en afdoening van vermoedens van fraude en voert juiste en tijdige fraudeonderzoeken uit.

  Het kan hierbij gaan om fraude binnen de Zorgverzekeringswet, Aanvullende Verzekering en Wlz gepleegd door zorgverleners, verzekerden of derden.

  Het doel van het team fraudebeheersing is fraude te voorkomen, op te sporen en te bestrijden en daarmee de integriteit van Menzis te vergroten.

  Wat krijg je terug?

  We bieden je een afwisselende baan in een dynamische werkomgeving. Samenwerking, flexibiliteit en leefkracht vinden we belangrijk.

  Leefkracht gaat over de positieve kracht van gezond leven, zodat je de dingen kunt doen die voor jou belangrijk zijn. Menzis faciliteert verschillende mogelijkheden om je leefkracht te versterken.

  Zo hebben we het gezondheidsprogramma SamenGezond, in een omgeving die speciaal voor medewerkers is ontwikkeld. Natuurlijk krijg je ook een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket met een vaste eindejaarsuitkering en goede studiefaciliteiten.

  Bovendien kun je gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering (met korting op de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen), voordelig sporten bij een aantal geselecteerde fitnesscentra en kennen we een mooie sabbaticalregeling.

  De functie is gewaardeerd in schaal 9 van de CAO voor Zorgverzekeraars (maximaal € 3.849,- bruto per maand voor 34 uur per week).

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier