(Regie) Verpleegkundige chirurgie Hoofddorp
Spaarne Gasthuis
Hoofddorp, NL
6 dagen geleden

De functie

Spaarne Gasthuis2022-01-012022-01-01Spaarnepoort12134 TMHoofddorpAls verpleegkundige op onze afdeling ben je vooral bezig met de planning en uitvoering van zorg aan patiënten in voorbereiding en / of na afloop van een operatie.

Je monitort verschillende lichaamsfuncties, signaleert gezondheidsrisico's en biedt patiënten ondersteuning in de persoonlijke verzorging.

Je voert (alleen of samen met collega's) verpleegtechnische handelingen uit waaronder wondverzorging, bereiding en toediening van medicatie via het infuus, plaatsing en verzorging van neus-maagsonde.

Daarnaast ondersteun je patiënten bij het aanleren van stoma verzorging. Voor de continuïteit van zorg neem je initiatief in het aanvragen van de benodigde nazorg.

De psychosociale begeleiding van patiënten in het omgaan met hun (veranderde) gezondheidssituatie kan hierbij niet ontbreken.

Je biedt patiënten een luisterend oor en gaat samen op zoek naar een manier om met de gezondheidssituatie om te gaan. Met het oog op de toekomst bieden we leerling-verpleegkundigen ruimte om praktijkervaring op te doen.

Voor hen fungeer je als coach, vraagbaak en leidend voorbeeld.

Doorgroeimogelijkheden

Binnen het ziekenhuis is het mogelijk om één van de verpleegkundige vervolgopleidingen te doorlopen. Op onze afdeling maak je onder meer kennis met collega's die gespecialiseerd zijn in stomazorg, wondverzorging, oncologie en palliatieve zorg.

Daarnaast stromen er na het opdoen van (chirurgische) ervaring op onze afdeling regelmatig collega's door naar opleidingsplaatsen op de intensieve care of spoedeisende hulp.

Als HBO-verpleegkundige heb je de mogelijkheid om door te groeien naar de functie van Regieverpleegkundige.

Houd je van praktisch werken, dynamiek en stap je naar voren als anderen weg stappen? Kom dan eens langs om sfeer te proeven en wie weet ben jij straks onze nieuwe collega!

De afdeling

Op onze afdeling in Hoofddorp worden patiënten opgenomen voor geplande of ongeplande operaties. Veel voorkomende operaties zijn die aan de darm of aan de borst.

Onderliggende redenen zijn vooral van oncologische aard. In 2019 is het chirurgische pakket uitgebreid met de obesitas chirurgie.

Ook zien wij patiënten met breuken aan armen, benen, patiënten met ontstekingen in galblaas of blindedarm en ontvangen wij patiënten die opgenomen zijn vanwege uit te voeren kaakoperaties.

Al met al een afdeling met een diversiteit aan patiënten en een hoge turnover.

Afdelingsstrategie

Als afdeling bieden wij patiënten goede en veilige zorg in een voor hen spannende periode. Als verpleegkundige ben jij degene die hierin het initiatief neemt.

Zorg op maat voor onze patiënten draagt eraan bij dat onze patiënten gezondheidswinst halen uit de behandeling op onze afdeling.

Daarom stellen wij regelmatig kritische vragen over de kwaliteit en doelmatigheid van de door ons geleverde zorg. Hiervoor organiseren wij evaluatiegesprekken met patiënten en bestaan er op onze afdeling diverse werkgroepen.

Daarnaast is er een kernteam gestart die zich buigt over de vormgeving van de functie regieverpleegkundige op de afdeling.

Functiedifferentiatie

Bij ons is het verpleegkundig functiedifferentiatie programma ingevoerd op de afdelingen. Dit houdt in dat wij met 3 verpleegkundige functies werken : regulier verpleegkundige, regieverpleegkundige en senior verpleegkundige.

We bespreken graag met je welke extra ontwikkelingsmogelijkheden we hierdoor aan jou kunnen bieden.

Wie wij zoeken

 • Je bent een gediplomeerd verpleegkundige met, bij voorkeur, enige werkervaring binnen een ziekenhuis
 • Als persoon ben je in staat te reflecteren op je eigen handelen, feedback aan te nemen, te geven en deze samen met jouw opgedane ervaring toe te passen in nieuwe situaties
 • Je bent een energieke persoonlijkheid die van aanpakken weet en van nature heb je een gestructureerde manier van werken
 • Je zelfstandigheid is groot en je functioneert goed binnen de diversiteit van een multidisciplinair team. Richting de patiënt is het jouw kracht om een vertrouwensrelatie op te bouwen door goed te luisteren en veiligheid te bieden
 • Je vindt het geen probleem om alle diensten te draaien
 • Wat wij bieden

  De functie van verpleegkundige is ingedeeld in functiegroep 45 (CAO Ziekenhuizen). Dit houdt in maximaal € 3.468,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur) afhankelijk van je werkervaring.

  Als regieverpleegkundige kom je in functiegroep FWG 50 (CAO Ziekenhuizen). Dit houdt in maximaal € 3.922,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur), afhankelijk van je werkervaring.

  Je kunt in deze functie 28, 32 of 36 uur per week werken.

  Wat bieden wij jou nog meer?

 • Doorgroeimogelijkheden op de afdeling
 • 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantiegeld
 • Het Spaarne Gasthuis is met zowel de auto (half uur vanuit Amsterdam) als met het OV (bus stopt voor de ingang) prima bereikbaar.
 • Je kunt tegen € 0,08 per uur voor de deur parkeren

 • Korting op verschillende verzekeringen
 • Fikse korting op een nieuwe fiets via FiscFree
 • Toegang tot onze introductie-app waardoor je snel kennis maakt met het ziekenhuis
 • Wij vinden jouw ontwikkeling en vitaliteit belangrijk, daarom kan je als medewerker gebruikmaken van ons portaal Ik & Spaarnegasthuis
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier