(GESLOTEN) Consulent Inkomen aandachtsgebied Heronderzoeken
Daerom!
's-Hertogenbosch,NL
2 dagen geleden

De organisatie

Weener XL is het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Zij zijn er voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Weener XL biedt een totaalpakket, waarbij passend werk en participatie voorop staan. Ze voorzien in (aanvullend) inkomen voor mensen die daarvoor een beroep op hen doen en toetsen of zij daar recht op hebben.

Bij Weener XL is de cultuur open en informeel. Ze werken hard om de beste dienstverlening voor de klanten te kunnen leveren.

Ze verwachten flexibiliteit en zelfstandigheid van hun medewerkers. Als het nodig is, zetten ze net een stapje extra voor de klant.

Het team

De functie van Consulent Inkomen is gepositioneerd binnen het team Frontoffice Inkomen. De kerntaak van het team is om ervoor te zorgen dat inwoners die recht hebben op een uitkering deze tijdig en juist uitgekeerd krijgen.

Bij dit team werken ca 25 inkomensconsulenten onder aansturing van een teamleider en een coördinator.

Dit team maakt onderdeel uit van de Afdeling Werk & Dienstverlening, waaronder ook de teams Inkomen Backoffice, Werk & Poort en Ondernemerschap & Handhaving gepositioneerd zijn.

De afdeling Werk en Dienstverlening is een bedrijfs- en beleidsmatige afdeling, opererend op het snijvlak van economische ontwikkelingen, de arbeidsmarkt en sociale infrastructuur.

Kerntaken zijn :

 • het toeleiden van werkzoekenden naar werk;
 • het verstrekken van een (tijdelijk) inkomen;
 • het (financieel) ondersteunen van burgers met een laag inkomen en / of handicap
 • De functie

  Samen met je collega’s van Inkomen, Werk en handhaving werk je integraal aan het project Heronderzoeken. Binnen het project Heronderzoeken worden klanten die de afgelopen jaren geen heronderzoek hebben gehad aangeschreven.

  Doel van de heronderzoeken is onder andere om :

 • Vast te stellen of de uitkering rechtmatig wordt verstrekt;
 • Vast te stellen of er arbeidsvermogen is;
 • Vast te stellen of er op andere vlakken ondersteuning nodig is.
 • Afhankelijk van de signalen die voortkomen uit de opgevraagde gegevens :

 • Voer je mutatieonderzoeken uit
 • Voer je beëindigingsonderzoeken uit
 • Ga je in gesprek met de klant
 • Ga je op huisbezoek
 • Kandidaatomschrijving

  Je bent een alerte, klantgerichte persoonlijkheid met affiniteit voor de doelgroep. Door een passende aanpak en communicatie weet je anderen te overtuigen.

  Je neemt op basis van professionele en menselijke betrokkenheid verantwoorde besluiten en durft daarbij gebruik te maken van de interpretatieruimte die wet en regelgeving biedt.

  Je bewust zijn van de effecten van jouw keuzes, besluiten en activiteiten op de gehele organisatie en onderdelen daarvan is jouw tweede natuur.

  Daarnaast voel je je thuis in een omgeving waarin de te leveren dienstverlening moet voldoen aan gestelde eisen, normen en prioriteiten.

  Je kan snel schakelen én focus houden op doorlooptijden. Je blijft rustig onder (tijds)druk en je kan goed omgaan met de tegengestelde belangen die er soms zijn.

  Tevens ben je in staat om samen met anderen op een constructieve wijze samen te werken om gemeenschappelijke doelen te behalen.

  Je streeft naar continue kwaliteitsverbetering en bent proactief op zoek naar veranderingen die de kwaliteit van de organisatie en het werk ten goede komen.

  Interviewplanning

  Donderdag 19 november 2020 in de namiddag

  Eisen

 • Minimaal HBO Sociaal Juridische Dienstverlening of een gelijkwaardige opleiding.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in de functie van Consulent Inkomen
 • Ervaring met CiVision Samenlevingszaken is een zware pré.
 • Over Daerom!

  Daerom! bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Vanuit ons organisch kennis en netwerkorganisatie werken samen met freelance professionals en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband, hetzij direct bij ons, of op basis van gewerkte uren via onze payroll partners.

  U krijgt van ons altijd feedback! Wij beoordelen elke aanmelding en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij vanzelfsprekend om meer informatie, vaak ook om referenties.

  Zorg ervoor dat u altijd 1 of 2 referenties gereed hebt! Reacties ontvangen wij via de daarvoor bedoelde button graag voorzien van een CV in Word-formaat en een korte motivatie.

  Als wij verder met u het offertetraject ingaan kunnen wij u vragen om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken! Vanzelfsprekend krijgt u uw CV alvorens bij de opdrachtgever in te dienen nog een keer te zien, zodat u ook weet hoe u naar de opdrachtgever gepresenteerd wordt.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier