Functioneel Beheerder
Fontys
Eindhoven
12 uur geleden

Functie-inhoud

Kom jij ons helpen om de Fontys processen en informatievoorziening te ondersteunen en verbeteren zodat onze studenten, docenten en medewerkers hier optimaal gebruik van kunnen maken?

Als Functioneel beheerder ga je samen met een enthousiaste groep collega's werken aan de vertaling van wensen en behoeften vanuit de Fontys instituten naar geharmoniseerde processen en bijbehorende informatievoorziening, zodat onze medewerkers en studenten hier optimaal gebruik van kunnen maken.

Zo werk jij aan impact

 • Jij krijgt er energie van oplossingen te bedenken voor de functionele behoeften vanuit de business;
 • Jij bent analytisch en het geeft je veel voldoening verbeteringen te kunnen identificeren op het gebied van digitalisering;
 • Je neemt verantwoordelijkheid en hebt regie op Functioneel Beheer en eventuele grote storingen;
 • Architectuur, data-integratie, testen en security zijn zaken waaraan jij graag een steentje bijdraagt;
 • Je vindt het fantastisch in een hecht team te werken en werkt ook graag samen met collega's van instituten, diensten en met leveranciers;
 • Het geven van scholing en trainingen doe je met veel plezier. Zo zorg jij er voor dat iedereen zijn of haar werk een beetje beter kan doen.
 • Maak kennis met ons team

  Je bent onderdeel van het Business Proces Team (BPT) binnen Dienst IT. In het BPT werken de Product Owner, Business Analisten en Functioneel beheerders nauw samen met de procesmanagers en collega's van de andere Fontys Diensten en hun stakeholders.

  Samen vertalen we de behoeften van instituten naar een duurzaam en logisch ontwikkel pad van processen, applicaties en data, als stappen in de verwezenlijking van onze digitaliseringsstrategie 2025.

  Denk bijvoorbeeld aan processen en applicaties rondom roostering, digitale leeromgeving, toetsing, et cetera. Als team borgen we hierin het informatiebeveiligings- en architectuurbeleid om zo de digitale veiligheid en wendbaarheid van de stakeholder zo optimaal mogelijk te maken.

  Dat betekent dat je altijd denkt in verbeteringen en oplossingen.

  Wat neem jij mee om ons team te verrijken?

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring op het gebied van functioneel beheer in een onderwijsomgeving;
 • Je hebt ervaring én affiniteit met het functioneel beschrijven, testen en beheren van koppelingen;
 • Je bent de deskundige die de brug slaat tussen de processen, het 'systeem' en de gebruikers;
 • Je geeft advies (gevraagd en ongevraagd) op proces- en inrichtingsvraagstukken;
 • Je hebt een proactieve houding en staat stevig in je schoenen;
 • Je bent een flexibele teamplayer die wil werken in een dynamische omgeving en zaken zelfstandig kan oppakken en oplossen;
 • Je hebt ervaring in het geven van scholingen en trainingen;
 • Kennis van en ervaring met onderwijs-, onderzoek- en bedrijfsvoerings-applicaties binnen Fontys is een pré;
 • Kennis van en ervaring met agile en Devops werkvormen en het werken binnen multidisciplinaire teams is een pré.
 • Maak kennis met onze organisatie

  De Dienst IT verzorgt voor meer dan 5.000 medewerkers en ruim 46.000 studenten de IT-voorzieningen voor nu en in de toekomst.

  Wij stellen dienstverlening aan studenten en medewerkers centraal als uitgangspunt voor onze werkzaamheden. Daarbij willen we aan de verwachtingen van onze studenten en medewerkers voldoen, of beter nog : deze overtreffen.

  Door aandacht te geven en uit te dagen kan ieder zijn of haar eigen talent ontdekken en verder ontplooien. Zo kunnen onze studenten en medewerkers 'groeien door aandacht en uitdaging.

  We bieden een interessante en uitdagende werkomgeving. Er zijn veel ontwikkelingen gaande in het onderwijs waarbij ICT een cruciale factor is : digitale didactiek, Business Intelligence & Analytics, BYOD, Cloud, IAAS, SAAS.

  Wij werken vanuit onze expertrol samen met onze collega's in onderwijs en onderzoek en dragen actief bij aan de verwezenlijking van Fontys ambities.

  Als partner in onderwijs leren wij door het delen van successen en verbeterpunten.

  Waarom werken bij Fontys?

  Werken bij Fontys is werken voor de maatschappij. For society. Vraag tien medewerkers, studenten of partners om de identiteit van Fontys te omschrijven, en negen van de tien keer noemen ze deze drie :

 • De brede expertise;
 • De persoonlijke benadering;
 • En de dynamische community die al die duizenden studenten en medewerkers met elkaar vormen.
 • Je komt terecht in een team van betrokken collega's. De werksfeer is dynamisch, gezellig en informeel. Onze gebouwen inspireren je.

  Neem de vrijheid en ruimte om bij te dragen aan onze organisatie én aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Kies uit een uitgebreid aanbod aan diensten voor een gezonde en actieve levenswijze ('Fontys Vitaal').

  Het gaat om een tijdelijke baan met uitzicht op een vast dienstverband. Vanzelfsprekend mag je rekenen op uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en een passend salaris in schaal 9.

  Binnen dit pakket heeft Fontys de mogelijkheid flexibiliteit te bieden. We lichten dit graag toe in een persoonlijk gesprek.

  Jouw kwaliteiten inzetten for society?

  Reageer dan eenvoudig via de solliciteer-button! Of ken je iemand voor wie deze vacature op het lijf is geschreven? Tip hem of haar dan.

  Je maakt diegene én ons erg blij. Alvast bedankt.

  Handig om te weten

  Voor je gaat solliciteren nog even overleggen? Geen probleem. Neem voor inhoudelijke vragen gerust contact op met Thijs van Ham (Product Owner BPT), of onze IT Recruiter Thierry van Schie, .

  Meer over Fontys

  De uitdagingen van onze maatschappij? Die worden met de dag complexer. De antwoorden beginnen bij Fontys. Met het talent en de kennis die jij ontwikkelt of ondersteunt.

  Dit maakt jou vandaag van betekenis voor morgen. Zorgen dat anderen boven zichzelf uitstijgen, dat kan alleen als je ook zelf blijft groeien.

  Als je over grenzen heen kijkt. Overstijg je specialisme en maak verbinding. Ontdek het verschil tussen samen werken en samenwerken.

  Zij aan zij creëren we een wereld om van te houden. Studenten, medewerkers en het werkveld; één gemeenschap waarin we samen leren in, van én met de praktijk.

  Met initiatieven die onze samenleving vitaler, inclusiever en duurzamer maken. Heel Fontys werkt aan impact.

  De kleine lettertjes

 • Voor informatie over de procedure kun je terecht bij bij Team Recruitment (Fontys HR),
 • Alleen sollicitaties die online worden ingediend via het vacatureformulier nemen wij in behandeling.
 • Downloads

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier