Gezinsmentor - 28/32 uur
iHUB
Rotterdam
2 dagen geleden

Ben jij de stevige, gemotiveerde en flexibele gezinsmentor die wij zoeken? Heb je affiniteit met onze doelgroep en wil je graag onderdeel uitmaken van ons team?

Dan bieden wij jou de geweldige functie van gezinsmentor op onze open en gesloten groep op de prachtige locatie Bergse Bos in Hillegersberg te Rotterdam! We hebben meerdere vacatures openstaan.

Wat ga je doen

Als gezinsmentor ben je een spil in het web. Je onderhoudt contacten met alle gezinsleden, met belangrijke betrokken personen uit het eigen netwerk van het gezin, met andere betrokken professionele hulpverleners, de plaatsende instantie en het eigen team van hulpverleners binnen Gezin Totaal.

Je signaleert, bespreekt en rapporteert. Je staat naast het gezin en steunt, coacht en begeleid hen in hun hulpvragen. Het doel is niet dat alle problemen binnen 3 tot 6 maanden zijn opgelost, maar wel dat er weer voldoende vertrouwen is binnen het gezin om samen verder te gaan en dat de juiste hulp die hierbij nodig is in gang is gezet.

Dit vraagt van jou als professional een kritische blik, lef om zaken bespreekbaar te maken, een actieve rol in het meedenken met het gezin en een luisterend oor.

Gezin Totaal op Bergse Bos

Bij Gezin Totaal bieden we hulp aan gezinnen met kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. De gezinnen die hiervoor in aanmerking komen zijn vastgelopen en vaak is er sprake van probleemgedrag bij de jeugdige(n).

Dit probleemgedrag zorgt voor de uiteindelijke aanmelding bij Gezin Totaal, maar de hulp richt zich op het volledige gezin.

Gezin Totaal is een traject op maat en start altijd met een residentiële gezinsopname van een week.

De gezinsmentoren kijken met ieder individu binnen het gezin op welke levensgebieden hij of zij problemen ervaart. Op basis hiervan zal samen met het gezin en een team van professionele hulpverleners een perspectiefplan gemaakt worden.

Wat thuis kan, gebeurt thuis of binnen het eigen netwerk van het gezin. Toch kan het ook nodig zijn dat het gezin tijdelijk even uit elkaar gaat, bijvoorbeeld om weer op adem te kunnen komen.

In dat geval kan er gezamenlijk gekozen worden om de jeugdige(n) tijdelijk op te nemen bij Horizon. Het doel is dat het gezin binnen 3 tot 6 maanden weer zoveel mogelijk zelfstandig verder kan.

Wanneer dit niet mogelijk blijkt, wordt er gezamenlijk gezocht naar een duurzaam alternatief.

Wat vragen wij van jou

 • Je hebt een afgeronde vakgerichte HBO opleiding (bijv. SPH, Social Work of MWD);
 • SKJ geregistreerd;
 • Je hebt ervaring met jeugdigen in de basisschoolleeftijd en daarnaast met het werken binnen het gezin;
 • Je hebt affiniteit met en recente, relevante ervaring in de jeugdhulpverlening, met name residentieel werken;
 • Je beschikt over kennis van en inzicht in (groeps)dynamische processen, de toepassing en integratie van opvoedingstheorieën, systemisch werken, gedragstherapeutische technieken en de gangbare gedragsbeïnvloedingsmethoden;
 • Je bent bereid om wisselende diensten en gezinsverkenningsweken te draaien.
 • Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

  Wat bieden wij jou

 • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
 • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie is ingedeeld in schaal 7. Het salaris bedraagt maximaal € 3285,52 bruto per maand bij een fulltime (36 uur per week) dienstverband;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.
 • b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
 • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier