Seniorencoach
Incluzio
Venlo, NL
5 dagen geleden

Functieomschrijving

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk, dat is waar Incluzio voor staat. In onze visie staan zelfregie en minder afhankelijkheid van professionals, meer steun vanuit de gemeenschap en netwerken centraal.

Door een grotere rol voor en door bewoners in de sociale basis neemt de veerkracht van straten, netwerken en wijken toe.

Duurzaam samenwerken met bewoners is daartoe de sleutel. Wij zijn present, we gaan erop af’, luisteren’ en zetten de eerste stap’.

Wij geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om talenten te ontwikkelen. Onze ervaring is dat bewoners meer kunnen dan ze denken.

Onze professionals weten de sterkere schouders in de wijken aan kwetsbare schouders te koppelen. Met 6 teams sociale basis geven wij samen met de bewoners en ketenpartners vorm aan de sociale basis in Venlo.

Voor de regio Venlo zijn wij op zoek naar een :

Seniorencoach

Preventieve ondersteuning bieden aan ouderen bij leeftijdsgebonden vraagstukken, dat ga jij doen!

Wat ga je doen?

Je voorziet ouderen en hun netwerk van informatie en advies rondom relevante voorzieningen die gericht zijn op het verbeteren van hun situatie en het langer zelfstandig thuis blijven wonen.

Je zet actief jouw netwerk in en verbindt ouderen en / of vrijwilligers aan elkaar. Door veel in de buurt en bij ouderen thuis te zijn, met ouderen in gesprek te gaan en regelmatig af te stemmen met het medische netwerk, pik jij signalen over o.

a. eenzaamheid en dementie snel op. Je vertaalt signalen naar collectieve vraagstukken en ontwikkelt samen met ouderen en vrijwilligers programma’s hiervoor.

Ook draag je bij aan het organiseren van nieuwe vormen van dagbesteding en denk je mee over de oplossing voor individuele vraagstukken, zoals het versterken van het eigen netwerk en het vergroten van de vitaliteit.

Daarnaast ben je als expert ook een sparringpartner en adviseur voor collega’s en ketenpartners en begeleid je stagiair(e)s.

Onze aanpak is gebaseerd op de WIE focus, gericht op Wederkerigheid, het Informele netwerk van de bewoner / klant, en het versterken van de Eigen kracht, ook van de sociaal kwetsbare burger.

Dit krijg jij :

 • Beloning conform CAO Sociaal Werk, schaal 8;
 • Individueel Keuzebudget van bijna 19%;
 • Een telefoon en laptop;
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie om daarna te verlengen voor onbepaalde tijd;
 • De vrijheid om je dag zelf in te delen;
 • De kans om van betekenis te zijn voor de bewoners van Venlo;
 • Wie ben jij?

  Jij bent een professional die gelooft dat je door continu leren en verbeteren van elke buurt een betere buurt maakt. Je bent een doorpakker en denkt out of the box.

  Netwerken, kansen zien en benutten en verbinding maken met anderen gaat je gemakkelijk af. Je gaat altijd uit van de eigen kracht van inwoners en laat de regie daar waar het hoort.

  Je weet daarnaast goed om te gaan met veel vrijheid, kunt goed plannen en voelt je verantwoordelijk voor het behalen van jouw resultaten en die van het team.

  Wat breng je mee?

 • Een afgeronde HBO opleiding Social work, HBO Toegepaste Gerontologie of vergelijkbaar;
 • Minimaal 1 jaar werkervaring als coach of begeleider van ouderen;
 • Kennis en ervaring op het gebied van dementie en rouwverwerking;
 • Bereidheid om incidenteel buiten kantoortijden te werken als de situatie daar om vraagt;
 • Kennis van en ervaring met de sociale kaart van Venlo is een pre.
 • Ben jij de medewerker die we zoeken?

  Stuur dan je cv én een korte motivatie voor 26 oktober 2020 t.a.v. Carla Konings.

  De eerste gesprekken worden gehouden op maandagochtend 2 en dinsdagmiddag 3 november.

  Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Carla Konings, teamcoach Incluzio Sociale basis Venlo (tel : 06 82639582, email : CKonings incluzio.nl ).

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier