Maintenance Engineer beheer & onderhoud
BAM Bouw en Techniek
Nederland, Nederland
3 dagen geleden

Het is maandagochtend; je hebt net je eerste bak koffie op en bespreekt nog even het weekend met collega’s. Over een half uur word je verwacht bij de opdrachtgever, waar je samen met de servicemonteur de installaties naloopt en beoordeelt of deze nog voldoen aan de prestatie-eisen.

Vanmiddag werk je met een collega aan een meerjarig onderhoudsplan. De installatie blijkt toe te zijn aan vervanging. Waar laat je dit vanaf hangen?

Wat ga je doen?

 • Je bepaalt de faalkans van de installatie en kijkt naar de gevolgen van falen op de omgeving.
 • Je kijkt of er nog voldoende budget is, zo ja dan direct vervangen.
 • Je zorgt ervoor dat er wat extra onderhoud gepleegd wordt en dan kan de installatie wel weer even vooruit.
 • Als Maintenance Engineer ben jij continue bezig met de balans vinden tussen investeren en onderhouden met als doel de betrouwbaarheid van de assets te kunnen garanderen.

  Dit vertaal je van prestatie-eisen naar onderhoudsconcepten en onderhoudsactiviteiten. Vanuit jouw expertise op het gebied van beheer en onderhoud stel je ontwerpeisen op en toets je de ontwerpen op verwachte levensduur en onderhoudbaarheid.

  Je bepaalt de balans tussen investering, levensduur, faalkans en onderhoudskosten om tot een scherpe berekening te komen.

  In het gehele proces ben jij betrokken : je denkt mee in het ontwerpproces, je monitort tijdens de realisatiefase en implementeert in de onderhoudsfase.

  Van innovaties raak je enthousiast en daarom ben je altijd op zoek naar verbeteringen op het gebied van onderhoud en monitoring.

  Ook in de onderhoudsfase blijf je de installaties monitoren om de opgestelde onderhoudsconcepten en methodieken te optimaliseren.

  Daarnaast houd jij je bezig met :

 • Het ontwikkelen van onderhoudsconcepten, met nadruk op het optimaliseren van het onderhoud van gebouwen en installaties;
 • Het voeren van regie op de assetdatabase en het vertalen van onderhoudsconcepten naar onderhoud- en serviceplannen;
 • Opstellen van meerjarige onderhoudsplannen en deze vertalen naar jaarplannen;-
 • Het signaleren en analyseren van knelpunten en het opstellen van verbetervoorstellen;
 • Bijdrage leveren aan initiatieven om, met behulp van data, continue te verbeteren.
 • Wie zoeken wij?

  Op de onderstaande kaart van Nederland kun je verschillende projecten zien die BAM Beheer & Onderhoud uitvoert binnen de zeven regio’s.

  Bij BAM werken we multidisciplinair en hebben we alle technieken in huis. De contracten die jij beheert, zijn dan ook veelzijdig en divers.

  Wat bieden wij?

 • Een baan met diversiteit aan contracten, projecten en werkzaamheden.
 • De gelegenheid om jouw expertise in te zetten en ambities waar te maken. Zo kan je naast jouw werkzaamheden ook extra taken of projecten oppakken.
 • Je werkt in een team waar klant- en medewerkerstevredenheid hoog in het vaandel staat.
 • Je werkt bij BAM; een groot bedrijf waar zaken goed zijn geregeld.
 • Goede arbeidsvoorwaarden zoals salaris, opleidingen en doorgroeimogelijkheden.
 • Heb jij interesse in deze functie of voor een andere functie binnen Assetmanagement, zoals Assetmanager? Dan komen wij graag met jou in contact.

  Samen bepalen we op welke locatie en bij welke opdrachtgever jij het beste tot je recht komt.

  Over ons

  BAM Bouw en Techniek kent de wereld van haar klant en de wens van de gebruiker. Integraal denken en doen begint bij ons.

  Professioneel en met maximale focus op de wereld van de gebruikers van onze gebouwen. We realiseren huisvestingsoplossingen die flexibel zijn in functie en ruimte.

  Zodoende zijn het gebouw én de installaties klaar voor de veranderende functie en technologie van de toekomst. Opdrachtgevers vragen ons niet alleen een gebouw of installatie op te leveren, maar willen dat wij met een hoog serviceniveau het hele proces verzorgen.

  Als onderdeel van Koninklijke BAM Groep bieden wij een totaalaanbod, van planvorming en bouw tot langdurige exploitatie en onderhoud : we zijn partner voor de volledige levenscyclus van een gebouw.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier