Verpleegkundige Maag, Darm, Lever (MDL)
Amphia Ziekenhuis
Breda, Noord-Brabant, NL
5 dagen geleden

Wat ga je doen?

Als verpleegkundige MDL voer jij zelfstandig alle verpleegtechnische handelingen uit bij de aan jou toegewezen patiënt. We hebben 20 bedden voor zowel chronische als palliatieve patiënten die een onderzoek of behandeling ondergaan.

Ziektebeelden die je op de afdeling tegenkomt zijn o.a. pancreatitis, galwegproblematiek, levercirrose en IBD. Naast acute situaties (bloedingen, vitaal bedreigde patiënt) wordt er ook steeds meer oncologische zorg verleent waarin patiënten vaak in de diagnostische fase worden opgenomen en begeleid.

Patiënten worden bij ons opgenomen met vaak langer bestaande buikklachten, middels onderzoeken en interventies wordt er een diagnose gesteld.

De diagnose kanker wordt bij ons vaak gesteld waarna mensen worden doorverwezen naar een oncologische of chirurgische afdeling.

Voor mij maakt het begeleiden van deze mensen het vak heel bijzonder en waardevol. Een luisterend oor bieden en steun bieden.

Hier haal ik heel veel voldoening uit.’’ Aldus Sabine MDL Verpleegkundige.

 • De patiënten liggen meestal langer op onze afdeling waardoor je hen leert kennen en een band kan opbouwen. Je begeleidt de patiënt gedurende het gehele proces waarin veel onzekerheden zijn;
 • van het moment van binnenkomen, gedurende de verschillende onderzoeken en ontslag van de patiënt. Je verleent hierbij zowel lichamelijk als mentale begeleiding en hebt echt aandacht voor de patiënt.

  Omdat het ook regelmatig voorkomt dat patiënten overlijden, proberen we ook te voldoen aan de laatste wens van de patiënt.

  We ontvangen dan ook veel waardering vanuit de patiënt.

  Op de afdeling liggen veel chronische patiënten, zoals mensen met een darmziekte als IBD. Een veel complexere ziekte dan ik ooit had gedacht.

  Er komt veel bij kijken, niet zozeer in het verzorgen maar ook in het begeleiden op psychische vlak. Ook hebben we regelmatig patiënten met leveraandoeningen ten gevolge van bijvoorbeeld drankmisbruik waarbij ook weer psychische zorg erg belangrijk is.

  Dit vind ik erg interessant, waarom blijven mensen drinken? Wat is de achterliggende oorzaak? En niet meteen oordelen. Met de patiënten die met regelmaat terugkomen bouw je een band mee op wat heel mooi en waardevol is.

  De MDL is zeer variërend; er liggen patiënten die zware zorg nodig hebben maar ook zelfstandige mensen, iedere dag is anders.

  Het is veel schakelen en veel meedenken met de artsen. ’ Aldus Sabine - MDL verpleegkundige.

  In jouw rol als verpleegkundige MDL krijg je veel ruimte en eigen verantwoordelijkheid. Je krijgt de mogelijkheid om actief mee te denken over vernieuwingen en verbeteringen.

  Samen doen we alles om onze zorg voortdurend te blijven optimaliseren. Je sluit aan bij werkgroepen en overlegvormen waarin volop ruimte is voor eigen initiatief.

  Jouw bijdrage vinden we erg van belang.

  Met wie?

  Jouw nieuwe team bestaat uit ongeveer 20 verpleegkundigen en jaarlijks zijn er een aantal stagiaires die ons versterken.

  We hebben een klein, gezellig team waarin aandacht is voor elkaar en we voor elkaar klaar staan. We denken graag in oplossingen en vinden daarin ieders inbreng belangrijk.

  We werken nauw samen met de GE Chirurgie waarmee we op dezelfde etage werken. Zo kun je bijvoorbeeld ook eens een dag meedraaien op deze afdeling, om onze samenwerking nog verder te optimaliseren.

  Daarnaast werken we nauw samen met de MDL artsen en de overige disciplines op onze afdeling. Jij krijgt, net als alle andere collega’s uit ons team, een belangrijke taak in de begeleiding van stagiaires.

  Werken bij Jouw Amphia

  Wij zijn Amphia. Het topklinisch ziekenhuis van de mooie stad Breda. Binnen Amphia draait het om mensen en hun gezondheid.

  Dat doen we niet alleen, maar samen. Ongeveer 5000 medewerkers zetten zich dagelijks in voor de beste zorg voor iedere unieke patiënt.

  Als opleidingsziekenhuis bieden wij veel ruimte voor jouw groei en ontwikkeling. Allemaal in ons nieuwe moderne ziekenhuis geheel ingericht op de toekomst.

  En wie ben jij?

 • Je bent in het bezit van een afgeronde mbo- of hbo-opleiding tot verpleegkundige en je interesseert je in het bijzonder voor de specialisatie MDL.
 • Je hebt een hart voor de zorg en bent inventief waardoor je goed kan inspelen op onvoorziene situaties. Door jouw benadering voelt de patiënt zich snel op zijn gemak.
 • Je durft verder te denken en komt met initiatieven zodat we samen de best mogelijke zorg kunnen bieden.

 • Jij zet graag een stapje extra om de patiënt de beste zorg te kunnen bieden. Je bent in staat om goed voor jezelf op te komen, durft je mening te delen en stelt je proactief op binnen het team.
 • Dit mag je van ons verwachten

 • Een onmisbare rol, want met jouw persoonlijke inbreng en gedrevenheid kunnen we samen verder bouwen aan een zo goed mogelijke patiëntenzorg.
 • Direct een vast contract! Je contracturen worden in onderling overleg vastgesteld, waarbij 24uur per week het minimum is.
 • We werken met wisselende diensten, waarbij jij zelf inspraak hebt in je rooster.
 • Een salaris binnen FWG 45 (min. € 2.554,- tot max. € 3.468,-).
 • Een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag van beide 8,33%.
 • Volop mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen door bijvoorbeeld de MDL opleiding of oncologie opleiding te volgen.
 • Verder bieden we je de ruimte om je verder te ontwikkelen op persoonlijk vlak.
 • Een zeer centrale ligging met goede bereikbaarheid voor zowel OV, fiets als auto.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier