Financieel Adviseur
Provincie Utrecht
Utrecht
3 dagen geleden

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren.

Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft.

Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving.

Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Het domein Mobiliteit (MOB) werkt aan een mobiliteitsnetwerk dat mensen en goederen snel op hun bestemming brengt, en met smart mobility bijdraagt aan duurzame welvaart, veiligheid en welzijn.

Een goede bereikbaarheid per fiets, openbaar vervoer en auto in een gezonde omgeving maakt Utrecht tot een aantrekkelijkere vestigingsplaats, versterkt de economie en bevordert een duurzame leefomgeving.

De provincie vervult op deze opgave zowel een uitvoerende, regulerende, stimulerende als coördinerende rol. Wij zijn zowel wegbeheerder als regionaal regisseur, en passen onze bijdrage aan op de situatie.

Wij richten ons op het verbinden en versterken van netwerken en spelen in op vraag en aanbod.

Binnen het domein Mobiliteit zijn er 8 teams, jij komt te werken bij team Control en Beheersing . Wij ondersteunen het management en collega's van andere teams bij de uitvoering van projecten, programma’s en bedrijfsmatige activiteiten.

 • Je bent verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van de volledige en correcte projectadministratie van meerdere projecten.
 • Je bewaakt de financiële voortgang van de betreffende projecten, analyseert en signaleert tijdig afwijkingen t.o.v. de budgetten en begrotingen.

  Proactief stel je informatie aan het projectteam en control beschikbaar zodat er tijdig, volledig en correct wordt gerapporteerd en waar nodig aanvullende acties genomen kunnen worden.

  Daarnaast ondersteun je de projectcontroller bij periodieke rapportages en denk je mee bij het verbeteren van de financieel administratieve organisatie.

  Je werkt nauw samen met de projectcontroller en de projectmedewerkers.

  De werkzaamheden bestaan o.a. uit :

 • Je ondersteunt en adviseert projectleiders bij het realiseren van de scope, financiële- en tijdsdoelstellingen.Je bewaakt de kwaliteit van het financiële projectdossier op juistheid, volledigheid en tijdigheid;
 • Je draagt zorg voor de financiële administratie in SAP R3;Je draagt zorg voor het aanleveren van de financiële cijfers voor de projectrapportages.

 • Op proactieve wijze financiële risico’s en kansen signaleren en daarover adviseren binnen het (project)team;Sparringpartner voor projectcontroller, projectleider en projectmedewerkersSignaleren van verbeteringsmogelijkheden in administratieve processen en het deelnemen in verbetertrajecten;
 • Je neemt bij projecten zonder manager projectbeheersing een aantal projectbeheersingstaken over.Het analyseren van gegevens, het maken van berekeningen en nacalculaties en het opstellen van de financiële voortgangsrapportages.

 • Het geven van financiële adviezen en volgen of financiële instrumenten optimaal worden ingezet in de projecten; Het analyseren van de bestaande administratieve organisatie, beleidsvoornemens en besluiten en het doen van verbetervoorstellen;
 • Het ontwerpen van modellen en procedures voor (nieuwe) onderdelen van de administratieve organisatie.

  Voor deze functie zoeken wij een collega met de volgende achtergrond :

 • Hbo werk- en denkniveau;Je hebt actuele vakkennis van relevante wet en regelgeving zoals BBV;Meerjarige aantoonbare ervaring met het financieel management van projecten;
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;Kennis en ervaring met het werken in SAP is een pré.

  Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven.

  Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen vooral buiten, maar ook binnen de organisatie.

  Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen.

  Samen komen we namelijk verder.

  We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien.

  Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken.

  De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.

  Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou :

 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 32-40 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een salaris van maximaal € 4.284,28 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 10);
 • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;
 • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband;een goede pensioenopbouw;
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar; de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier