Food Specialist
Bilfinger
Groningen, GR, NL
2 dagen geleden

Food Specialist

Wil jij als ervaren Project Engineer, Mechanical Engineer, Senior Food Engineer of Proces Engineer binnen de food sector jouw kennis en ervaring inzetten voor mooie bedrijven in deze sector?

Vind jij het interessant om jouw ervaring in te zetten voor zowel gevestigde namen als start-ups binnen de food sector?

Dan hebben wij dé passende plek.

Standplaats : Groningen

Een rijke geschiedenis in toekomst creëren

Wij zijn Bilfinger Tebodin. Onze industriële klanten staan voor de uitdaging om te verduurzamen door het zoeken naar alternatieven energiebronnen, het sluiten van de grondstoffencyclus en het minimaliseren van impact op de omgeving.

Hoe vertaalt dit zich in concrete oplossingen? Wij zorgen ervoor dat onze klanten uit de industrie hun uitdagingen kunnen waarmaken.

Door innovatieve technieken en het gebruik van hedendaagse mogelijkheden van digitalisering maken wij de ambities van onze klanten waar.

Al sinds de wederopbouw na de oorlogsjaren in 1945, zijn we hèt toonaangevende ingenieurs- en adviesbureau voor het creëren van een toekomstbestendige industrie.

Onze engineers en consultants lopen voorop in het realiseren van industriële investeringsprojecten. Onze toonaangevende klanten zijn actief in zeer uiteenlopende industrieën zoals de olie en gas, voedingsmiddelenindustrie, chemie en farmacie.

Ze vertrouwen hun investeringsprojecten toe aan een team dat vooroploopt in het begrijpen van hun business en kan bouwen op technische expertise en jarenlange ervaring.

Voor deze klanten leveren wij consultancy, engineering, projectmanagement, inkoop en constructie managementservices, kortom alles wat de klant nodig heeft om hun project succesvol te maken!

Loop jij ook voorop in jouw vakgebied? Wil jij graag werken aan projecten met een grote diversiteit aan klanten om daarmee de industrie toekomstbestendig te maken?

Begrijp je snel de complexe vraagstukken van onze klanten en ben jij hierdoor een uitstekende gesprekspartner voor onze klanten?

Werk je graag in een informele cultuur met multidisciplinaire teams samen om interessante projecten te realiseren en wil je werken in een organisatie waarin je snel kan ontwikkelen door opleidingen, coaching en regelmatig nieuwe uitdagingen?

Dan passen wij bij jou!

Waar ga je werken?

Binnen onze organisatie werken wij samen met uiteenlopende bedrijven in de food sector.

Deze opdrachtgevers bieden keer op keer uitdagende technische vraagstukken waar onze engineers passende en gebruiksvriendelijke oplossingen voor bedenken en realiseren.

Dit gaat van brownfield projecten tot aan het realiseren van nieuwe productieplants.

Als Specialist Food ben je een belangrijke schakel in het engineeringsproces voor deze klantengroep. Jij weet vanuit jouw opgedane ervaring binnen de food sector als geen ander de wens van de klant door te vertalen naar onze multidisciplinaire engineeringsteams.

In iedere fase van het project weet jij als consultant to the project of als (senior) engineer waarde toe te voegen. Dit kan zijn in de vroege fase van het offertetraject tot jouw betrokkenheid in alle overige ontwerpfases.

In al deze fases ben jij als generalist in staat kennis over te dragen aan het team en ben je sparringspartner voor in- en externe stakeholders.

Ook haal je plezier uit het begeleiden en aansturen van junioren.

Naast het werken voor projecten in de regio zijn er ook tal van landelijke en internationale projecten waarin multidisciplinair wordt samengewerkt.

De opdrachten die wij uitvoeren zijn heel divers van omvang en complexiteit. Zo is er altijd ruimte voor jouw verbreding, ontwikkeling en uitdaging.

Wat heb jij te bieden?

Vanuit jouw technische kennis ga je het, technisch inhoudelijke, gesprek aan met collega’s, klanten en leveranciers. Je kunt goed samenwerken in multidisciplinaire teams, je handelt en communiceert proactief.

Verder ben je flexibel, je communiceert makkelijk op verschillende niveaus en je hebt een zelfstandige werkhouding.

Ook ben je de persoon met :

 • Een afgeronde relevante technische HBO of WO opleiding;
 • Bij voorkeur minimaal 10 jaar relevante werkervaring opgedaan in de foodsector;
 • Ervaring met (complexe) technische projecten in de foodsector;
 • Ervaring met verschillende organisaties in de foodsector is een pré’;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is een must.
 • Wat bieden wij jou?

  Flexibiliteit en de mogelijkheid tot thuis werken? Dat kan bij ons!

  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat bij ons voorop, middels het Personal Empowerment Plan (PEP).

  Je stelt in overleg met je manager een persoonlijk ontwikkelingsplan op, en krijgt ruim voldoende coaching en begeleiding vanuit je team, om door te kunnen groeien.

  Opleidingen en trainingen, naast persoonlijke en vaktechnische coaching on the job, kan jij je op alle vlakken ontwikkelen.

  Gezond leven is een speerpunt binnen Bilfinger Tebodin, we hebben een vitaliteitsprogramma, een fietsregeling en een fitnessregeling.

  Ook hebben we tijdelijke acties zoals bijvoorbeeld gratis sportkleding of diverse challanges. Actieve personeelsvereniging voor leuke en inspirerende activiteiten naast het werk.

  Een selectie van arbeidsvoorwaarden uit ons eigen arbeidsvoorwaardenconvenant :

 • Continuïteit is voor ons van groot belang, daarom bieden wij graag een lange termijn verbintenis.
 • 40-urige werkweek, salaris tussen € 5.000,- en € 6.000,- Dit is afhankelijk van je kennis en werkervaring. Part time werken is mogelijk.
 • Een bonusregeling!
 • Een pensioenregeling met veel ruimte voor je eigen wensen en behoeften.
 • 29 verlofdagen en de optie tot het kopen of verkopen van verlofdagen.
 • De mogelijkheid tot gebruik van onze collectieve ziektekostenverzekering.
 • Mobiele telefoon en laptop.
 • Contact

  Voor vragen kan je contact opnemen met Erwin van Butselaar, Corporate Recruiter op telefoonnummer +31 6 43 16 68 04, via email : erwin.

  van.butselaar bilfinger.com of stuur een whatsapp bericht.

  Reageer direct via de "solliciteer nu" button

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier