Ontwerper Landschap en/of Stedenbouw
Sweco NL
Zwolle, Netherlands
2 dagen geleden

Functieomschrijving

Ontwerpen bij Sweco betekent ontwerpen aan Nederland. Ben je een gepassioneerde ontwerper van stad en land die wil bijdragen aan ruimtelijke kwaliteit, duurzaamheid en een gezonde leefomgeving?

En lijkt het je uitdagend om samen jouw vakgebied voor Sweco en onze klanten in het oosten van Nederland verder uit te bouwen ?

Dan maak ik graag kennis met je!

Martijn Drosten Teammanager Gebiedsadvies Arnhem / Zwolle

Bij Sweco werken onze landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen aan integrale en uitdagende ontwerpvraagstukken. Geïnspireerd door de identiteit van de plek ontwikkelen zij creatieve en realistische oplossingen.

Sleutelbegrippen zijn kwaliteit, integraliteit, realisatiegerichtheid en duurzaamheid.

Je bent als landschapsarchitect of stedenbouwkundige een belangrijke spil in onze projecten. Je maakt vaak onderdeel uit van een integraal projectteam met specialisten als planologen, verkeerskundigen en engineers en speelt een sleutelrol in het bedenken van creatieve oplossingen en in het enthousiasmeren van collega’s, opdrachtgevers en stakeholders.

Voor ons team Gebiedsadvies in onze vestigingen in Arnhem en Zwolle zoeken wij enthousiaste landschapsontwerpers en / of stedenbouwkundig ontwerpers.

Het werkterrein is breed en speelt zich af op verschillende schaalniveaus : van strategische visies tot concrete inrichtingsplannen.

Als ontwerper bij Sweco werk je onder meer aan het ontwerp van de openbare ruimte, stedenbouwkundige ontwerpen, natuurontwikkeling, landschappelijke inpassing van wegen en dijkversterkingen.

Dat doe je voor uiteenlopende opdrachtgevers, zoals gemeenten, provincies, ontwikkelaars en waterschappen. De focus van ons werkgebied ligt in het oosten van Nederland.

Zo ontwerpen we aan de landschappelijke inpassing van de Parklaan in Ede, zijn we betrokken bij de ontwikkeling van energielandschappen in Twente en de kop van Overijssel, ontwikkelen we varianten voor een nieuw multifunctioneel sportterrein, adviseren we over inpassing van dijkversterkingen en schetsen we aan de uitbreiding van Ouwehands Dierenpark.

Wij zoeken

 • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO of academisch niveau, bijvoorbeeld Hogeschool Van Hall Larenstein, Wageningen Universiteit, Technische Universiteit of Academie van Bouwkunst en zeker enige jaren relevante werkervaring, bij voorkeur bij een bureau;
 • Je werkt het liefst samen in een team en vindt het leuk om mee te bouwen aan de ontwikkeling van jouw vakgebied binnen de vestigingen in Arnhem en Zwolle;
 • Je kent de regio en hebt daarin ook een relevant netwerk, waaruit je werk weet te genereren;
 • Je communiceert en presenteert je ontwerpen overtuigend, weet mensen te enthousiasmeren en van daaruit draagvlak te creëren;
 • Je kan goed werken in Autocad, Adobe Creative Suite en 3D-programma’s.
 • Geïnteresseerd?

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier