Software-engineer Industriële Automatisering
Hoppenbrouwers Techniek
Utrecht, NL
6 dagen geleden

Hoe krijg je een machine of installatie zover dat ie precies doet wat de klant voor ogen heeft? Of sterker nog : dat jij niet alleen doet wat de klant verwacht, maar die verwachtingen zelfs overtreft?

Programmeren en onderzoeken; jij krijgt er als software-engineer industriële automatisering bij Hoppenbrouwers alle ruimte voor.

De mogelijkheden binnen onze tak industriële automatisering (IA) zijn eindeloos. Een besturingssysteem van een productielijn die de snoeprepen produceert.

Een complexe theaterinstallatie die de meest fantastische effecten geeft. Een waterwinningsinstallatie voor een drinkwaterbedrijf, waardoor we beschikken over schoon water.

Of een productielijn die elke dag duizenden aardappels in frietjes verandert. Het is slechts een greep uit onze vele projecten.

Geef zeker aan waar jouw interesses liggen, dan kijken we samen welk team het beste bij jou past.

Heb jij zin om de IA-projecten van Hoppenbrouwers samen met je collega’s tot een succes te maken? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Dit ga je doen

Je krijgt de wensen en eisen van de klant boven tafel en schrijft op basis hiervan functionele en technische specificaties.

Je programmeert PLC- en SCADA-besturingen voor diverse machines, productielijnen en installaties in de industriële automatisering.

Wanneer alles naar behoren werkt, verzorg jij het testen en de inbedrijfstelling.

Hierop kun je rekenen bij Hoppenbrouwers

Veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Voor alles toestemming vragen aan je leidinggevende? Dat hoeft bij ons niet. Je werkt in een zelfsturend team waarin ondernemerschap en eigen initiatief gewaardeerd worden.

Een informele werkomgeving met korte lijntjes. Alle deuren staan voor je open en in veel gevallen geldt : één telefoontje of gesprekje met een collega en het wordt geregeld.

Een wekelijkse borrel, personeelsfeesten, Hopcafés, teamuitjes, dartwedstrijden, filmavonden en nog veel meer evenementen met je collega’s.

Een goed salaris dat past bij jouw niveau en wensen. Zelf kiezen of je reistijd en overwerk laat uitbetalen of inwisselt voor extra vrije tijd.

Een jaarlijkse bonus op basis van de winst en functioneren. Je hebt 25 vakantiedagen en 13 atv-dagen. Vast contract bij indiensttreding.

Jouw doorgroeimogelijkheden

Als je bij Hoppenbrouwers rondloopt, heb je vaak helemaal niet het idee dat we zo’n grote organisatie zijn. Iedereen groet elkaar en er hangt een vertrouwde sfeer.

Toch werken er meer dan 1400 mensen op onze 15 locaties en bij klanten in heel Nederland. En we groeien nog steeds.

Jouw ontwikkelmogelijkheden zijn dan ook bijna onbegrensd. Doorgroeien naar een hogere functie, jezelf specialiseren in een bepaalde markt, werken buiten de deur of juist meer op kantoor, switchen van afdeling : het kan bij ons allemaal.

Op onze kosten kun je opleidingen, cursussen en trainingen volgen om nog beter te worden in jouw vakgebied. Heb je hiervoor boeken, een laptop of ander materiaal nodig?

Ook dat regelen we voor je.

Dit breng je mee

Minimaal een hbo-diploma industriële automatisering of elektrotechniek of vergelijkbaar niveau door werkervaring.Bij voorkeur enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie en ervaring met projectmatig werken.

Ervaring met Siemens TIA, S7 en / of Schneider Unity.Kennis van SCADA-programmeerpakketten, zoals iFIX, Citect SCADA, FactoryTalk of WinCC.

VCA Basis. Heb je dit certificaat nog niet, dan kun je het bij ons behalen.Een rijbewijs B.

Natuurlijk kijken we naar je diploma’s en ervaring. Maar we vinden het nóg belangrijker dat jij je thuis voelt binnen ons bedrijf en plezier hebt in je werk.

Dat jij er echt één van Hoppenbrouwers’ bent. Hiermee bedoelen we dat je graag wilt leren en groeien, klaarstaat voor klanten en collega’s en zelf beslissingen durft te nemen.

Ook als je niet zeker weet hoe iets uitpakt. Ga het maar proberen. Het is geen punt als er een keer wat mis gaat. Dat gebeurt bij ons allemaal wel eens.

Juist door vallen en opstaan groeien we.

Collega aan het woord

Jaap Vugs werkt als Software-Engineer bij Industriële Automatisering

Ik hou van de afwisseling in mijn werk

Hoppenbrouwers was voor mij bekend terrein omdat mijn vader hier in een ver verleden ooit nog gewerkt heeft. Tijdens mijn MBO ontstond mijn interesse voor PLC technieken al.

Ik ben daarna ook meteen gestart met de HBO en ook daar gingen deze vakken mij goed af. Ik wist dat Hoppenbrouwers in deze markt actief was en te boek stond en staat als een goed leerbedrijf dus was de keuze makkelijk om mijn afstudeerstage in 2006 hier te doen.

Ik heb deze periode als prettig ervaren en ben daarna in dienst gekomen. Binnen mijn functie heb ik nog steeds de ruimte om te groeien omdat de technieken steeds verder ontwikkelen.

Intensieve samenwerking met collega’s

Afgelopen jaren ben ik binnen Hoppenbrouwers werkzaam geweest voor de clusters Industrie en Water. Nu werk ik voornamelijk voor het cluster Water.

Als Software Engineer houd ik me bezig met het programmeren, testen en inbedrijfstellen van PLC / SCADA besturingen en het schrijven van functionele en technische specificaties.

De samenwerking met onze Hardware-engineers is erg intensief tijdens een project.

Het leukste in mijn functie is dat je zowel op kantoor aan het werk bent als op locatie voor de in bedrijfstelling van de installatie.

Ik hou van de afwisseling in mijn werk en ben trots als we als team het werk goed opgeleverd hebben .

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier