Data Science Talent Programme
ABN AMRO Bank
Amsterdam en Amersfoort, Noord-Holland, Nederland
9 dagen geleden

In het kort

We leiden je op voor een carrière als Data Scientist bij ABN AMRO. Je behoort hiermee tot de top van de markt.

Jij gaat je bezighouden met het creëren van nieuwe inzichten met behulp van diverse data! Zo ook die van onze 5 miljoen klanten.

Je gaat vragen beantwoorden die nog niet gesteld zijn, maar je zult je ook bezighouden met de dag van vandaag. Je werkt met de nieuwste tools en technieken, je ziet kansen en vertaalt deze naar concrete toepassingen voor onze klanten.

Kortom jij gaat zorgen voor impact op de langere en kortere termijn. Hoe mooi is dat?

Door te starten in ons Talent Programme Data Science zet jij de eerste stap om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen tot Data Scientist!

Je werk

ABN AMRO heeft meer dan 5 miljoen klanten. Deze enorme doelgroep willen wij voorzien van informatie. Relevant en duurzaam. Ga jij ons hier in helpen?

Met onderstaande vraagstukken geven wij je een indruk van onderwerpen waar jij je als data scientist mee bezig kan gaan houden :

 • Door middel van nieuwe technieken en data beter inspelen op de directe behoefte van de klant.
 • Voorspellen van life events die van invloed zijn op een hypotheek.
 • Onderzoek doen naar de Nederlandse bodem met satellietbeelden en voorspellen welke onderpanden te maken gaan krijgen met funderingsproblemen.
 • Invloed van energiebesparende voorzieningen op het kredietrisico van de klant.
 • Voorspellen van extra aflossingen die weer van invloed zijn op de fading van een bank (pre-payment modellen).
 • Daarnaast organiseert ABN AMRO ook veel maatschappelijk gerelateerde hackathons. Groot succes in 2017 was de Beyond Banking Hackathon waarin we de koppen bijeenstaken om op basis van DNA te voorspellen of een behandeling gaat aanslaan bij patiënten.

  Kortom, je houdt je bezig met zeer diverse vragen. Met een agile werkwijze kom je tot oplossingen en verbeteringen voor onze producten en diensten.

  Je profiel

  Je bent gedreven, gepassioneerd en wilt je blijven ontwikkelen in het Data Science vakgebied.

  Als jij ergens in gelooft zet je door om je doelen te bereiken. Je spreekt je uit en je weet je omgeving mee te nemen in jouw enthousiasme.

  Jij wilt werk doen wat er toe doet, waarbij je altijd de klant in je achterhoofd houdt.

  Denk je dat je bij ons past? Check je profiel :

 • Wo afgeronde studie en max. 2 jaar werkervaring.
 • Aantoonbare affiniteit met data analyse werkzaamheden / statistische analyses uitgevoerd vanuit een werksituatie of studie.
 • Ervaring in meer of mindere mate met programmeertalen zoals R, Python, SQL.
 • Analytisch en gestructureerd, in staat om je eigen werk te organiseren.
 • Van nature nieuwsgierig, ondernemend en communicatief vaardig.
 • Open voor verandering en neemt graag zelf initiatief.
 • Communicatief vaardig in de Nederlandse taal.
 • We bieden

  In ons Talent Programme Data Science leiden we je op tot de Data Scientist die er nu, morgen en overmorgen toe doet. In dit programma krijg je een opleiding gericht op vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.

  Ook voor de langere termijn zullen wij in je blijven investeren en je begeleiden op je reis binnen de bank. Het wordt een continue experience’, waarbij je samenwerkt met de beste mensen en beste partijen uit de markt, en je jouw werk doet met de nieuwste technieken op de modernste cloud infrastructuur.

  Hoe ziet het programma eruit

  Het eerste jaar start met een bootcamp, job rotaties op verschillende afdelingen en individuele opdrachten. De begeleiding bestaat uit intervisie en coaching on the job.

  Samen met de andere deelnemers wordt je opgeleid door de besten uit het vakgebied. De vakinhoudelijke opleiding bestaat uit 4 domeinen : infrastructuur, tooling & techniek, analyse methoden, persoonlijke impact en domein expertise.

  Tijdens het programma zal je deel uitmaken van onze data science community. Je zult de bank in al haar facetten gaan leren kennen.

  Doordat je in verschillende teams werkt maak je kennis met diverse data gerelateerde afdelingen. Op deze manier zie je meerdere aspecten van het vakgebied.

  Benieuwd naar het talent programma en naar Data Science binnen ABN AMRO? Meld je dan aan voor onze Data Science Lunch op 19 juli!

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier