Business controller
Simon Lévelt
Haarlem, NL
2 dagen geleden

Bij Simon Lévelt delen we met elkaar de passie voor koffie en thee.

Al bijna 200 jaar en 6 generaties lang vinden wij ons geluk in het maken van de lekkerste koffie en thee. Hiervoor kopen wij de beste ingrediënten direct in bij de producenten.

We delen graag onze kennis en werken steeds weer aan het vergroten van ons vakmanschap. Onze koffie en thee wordt aan consumenten verkocht in de Simon Lévelt koffie- en thee speciaalzaken, natuurvoedingswinkels en supermarkten.

Daarnaast zijn de grootzakelijke markt, de horeca en het buitenland belangrijke afzetmarkten. De (biologische) productkwaliteit en duurzaam ondernemen staan hoog in ons vaandel.

Wij zijn op zoek naar een :

Wat ga je doen?

Als business controller maak je business cases aan de hand van heldere analyses en vergroot je het inzicht in de bedrijfsvoering.

Je bent business partner voor directie en management en je maakt impact door prestatie-indicatoren te bepalen en daarop te sturen.

Je zoekt naar verbeteringen om het commerciële succes van de organisatie te vergroten en operationele processen te optimaliseren.

 • Je stelt de begroting op en ontwikkelt key performance indicators
 • Je beheert de financiële planning en control cyclus en zorgt voor de periodieke interne en externe rapportages, waaronder de jaarrekening
 • Je analyseert verkopen en bedrijfsresultaten met behulp van interne en externe informatiebronnen en adviseert je business partners
 • Je optimaliseert de inrichting van bedrijfsinformatiesystemen en managementrapportages
 • Je stuurt de productieplanning aan en adviseert over efficiencyverbeteringen in operationele processen
 • Je analyseert productieresultaten, inclusief voor- en nacalculatie en bezettingsverschillen
 • Je bent betrokken bij investeringsselecties en financiering van bedrijfsactiviteiten
 • Je verzorgt de liquiditeitsplanning en bent verantwoordelijk voor het beheer van valutarisico’s
 • Je geeft leiding aan de administratie en het bedrijfsbureau.
 • Wie ben jij?

  Je bent iemand met gevoel voor cijfers en de drive om de bedrijfsvoering te verbeteren. Je werkt graag samen, luistert goed en hebt overtuigingskracht.

  Je werkt resultaatgericht en doet dat met een aanstekelijk enthousiasme. Graag overtref je de verwachtingen van je klanten.

  Als business controller beschik je over een afgeronde WO of HBO opleiding en heb je ervaring met commercial en / of operationele controlling.

  Je beschikt over kennis van externe verslaggevingsregels en hebt ervaring met het managen van de planning en control cyclus.

  Affiniteit met koffie en thee is natuurlijk een pre.

  Wat bieden wij jou?

  Een organisatie met gepassioneerde en gemotiveerde collega’s die altijd klaar staan voor elkaar. Je vindt bij ons ruimte voor verfrissende ideeën in te brengen en nieuwe ervaringen op te doen.

  Op het werk kan je natuurlijk genieten de lekkerste koffie en thee. Het ruikt er altijd heerlijk naar koffie en thee; al onze koffiebonen worden namelijk vers geroosterd en onze thee wordt vers gemelangeerd en verpakt naast onze standplaats in Haarlem.

  Naast een marktconform salaris bieden we een informele werksfeer waarin je samen met andere koffie- en theefanaten werkt aan duurzame, mooie producten.

  We bieden een werkomgeving waarin je eigenaarschap kunt tonen en waar we openstaan voor jouw ideeën.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier