toezichthouder BRP Specialist
Daerom!
Velhoven,NL
21 uur geleden

Opdrachtomschrijving

Controleren of mensen op het adres wonen dat ze hebben opgegeven bij de gemeente : dat is jouw taak. Jaarlijks verrichten ze gemiddeld 700 adresonderzoeken.

Via andere interne clusters als Burgerzaken, Werk en Inkomen, Veiligheid en Wijken komen de meldingen binnen waaruit blijkt dat een onderzoek nodig is, bijvoorbeeld als er fraude wordt vermoed of als een inwoner meldt dat een onbekende zich heeft ingeschreven op zijn adres.

Je start je werkdagen met het opstellen van een logische route van de adressen die je gaat bezoeken én onderzoeken. Dit doe je vooral overdag, maar het komt ook voor dat je in de avond op pad gaat.

Je gaat het gesprek aan met bewoners, vraagt of ze zich kunnen identificeren en wie er nog meer wonen en controleert of hun gegevens overeenkomen met de informatie in de BRP.

Naast een snelle inschatting van een woonsituatie heb je oog voor andere omstandigheden, bijvoorbeeld als iemand vastloopt in een integratietraject of als er duidelijk sprake is van schulden- of armoedeproblematiek.

Dan zorg je dat de juiste clusters van de gemeente op de hoogte worden gesteld, zoals schuldhulpverlening of maatschappelijk werk.

Je stelt de bewoners op de hoogte van het verdere verloop van een adresonderzoek, vat ieder huisbezoek samen in een heldere rapportage en zet vervolgacties uit zoals het opleggen van een boete of het uitschrijven van een inwoner.

Kandidaatomschrijving

Aan jouw werk als toezichthouder zitten consequenties vast, zoals het opleggen van bestuurlijke boetes. Daar kun jij goed mee overweg.

Een boodschap overbrengen? Dat is voor jou een tweede natuur. Je weet wie je voor je hebt en past je communicatie daarop aan.

Je staat stevig in je schoenen en beschikt je over een natuurlijk overwicht, waarbij je bewoners met heldere argumenten overtuigt van het belang van een adresonderzoek en bijbehorende woningcontrole.

Jij weet in korte tijd hun vertrouwen te winnen. Ontstaan er situaties waarin agressie of boosheid een rol spelen? Door jouw ervaring weet jij die snel te de-escaleren.

Onbevooroordeeld ga je te werk, waarbij je altijd het vooraf gestelde doel in beeld houdt.

Je hebt MBO+ werk- en denkniveau en de opleiding tot BRP specialist afgerond. Daarnaast heb je minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.

Je bent in bezit van Rijbewijs B en hebt goede computervaardigheden, denk hierbij aan Microsoft en administratieve software programma’s.

Je bent resultaatgericht en kunt goed samenwerken, ook ben je klantgericht en omgevingsbewust.

Je beschikt over de volgende competenties :

Eisen

 • minimaal een afgeronde opleiding tot BRP specialist, aantoonbaar gemaakt d.m.v. aangeleverd diploma.
 • Gunningscriteria

 • afgeronde MBO opleiding tot BRP specialist (15 %)
 • afgeronde HBO opleiding tot BRP specialist (20 %)

 • minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie met vergelijkbaar takenpakket.
 • 2-5 jaar relevante werkervaring (5 %)
 • 5-8 jaar relevante werkervaring (10 %)
 • meer dan 8 jaar relevante werkervaring (15 %)
 • Over Daerom!

  Daerom! bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Vanuit ons organisch kennis en netwerkorganisatie werken samen met freelance professionals en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband, hetzij direct bij ons, of op basis van gewerkte uren via onze payroll partners.

  U krijgt van ons altijd feedback! Wij beoordelen elke aanmelding en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij vanzelfsprekend om meer informatie, vaak ook om referenties.

  Zorg ervoor dat u altijd 1 of 2 referenties gereed hebt! Reacties ontvangen wij via de daarvoor bedoelde button graag voorzien van een CV in Word-formaat en een korte motivatie.

  Als wij verder met u het offertetraject ingaan kunnen wij u vragen om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken! Vanzelfsprekend krijgt u uw CV alvorens bij de opdrachtgever in te dienen nog een keer te zien, zodat u ook weet hoe u naar de opdrachtgever gepresenteerd wordt.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier