Development Analist
Eurofins
Heerenveen, NL
21 uur geleden

Beschrijving van het bedrijf

Eurofins Food Testing Netherlands in Heerenveen is toonaangevend in microbiologische en chemische voedingsanalyses. Binnen deze vestiging is ook het Eurofins’ Innovatieteam gevestigd, binnen de BU Chemie.

Een laboratorium dat wereldwijd erkend wordt als expertise centrum op het gebied van koolhydraten en dat klanten van over de hele wereld bedient.

Met meer dan 200 hoog opgeleide en getrainde medewerkers worden 7 dagen per week klanten voorzien van kwalitatief hoogstaande laboratorium analyses en adviezen.

Onze mensen bij Eurofins leveren een belangrijke bijdrage aan wereldwijde thema’s. Medewerkers zijn trots op het werk dat zij doen en ervaren veel vrijheid bij de uitvoering van de functie.

Verantwoordelijkheden liggen zo laag mogelijk in de organisatie, zodat de mensen met de juiste informatie de juiste besluiten kunnen nemen.

Eurofins investeert structureel in de persoonlijke ontwikkeling van talent, zowel op het gebied van leiderschap, doorgroeipotentie als inhoudelijke kennis.

Functieomschrijving

Als Development Analist kom je te werken in het Innovatieteam. Een divers opgeleid en jong team met een passie voor innovatie en verbeteren.

Je werkt aan de oplossingen van specifieke vraagstukken voor en met klanten. Dit betekent dat je, je richt op het uitvoeren en ontwikkelen van speciale analyses voor onder andere hydrocolloïden, suikers, probiotica en eiwitten.

De klanten waarvoor je aan de slag gaat zijn zowel interne als externe klanten. Je bent van A tot Z verantwoordelijk voor de projecten bij de klant : van opzetten en voorbereiden tot het uitvoeren, coördineren en opleveren.

In deze projecten ben je met diverse vraagstukken bezig waardoor niet alleen nieuwe analyses oplevert, maar wanneer nodig ook de apparatuur, procedures en opleiding verzorgt.

Intern staan er al een aantal leuke projecten op je te wachten!

Naast de projecten ga je ook intern aan de slag. Zo kan het natuurlijk voorkomen dat resultaten van analyses afwijken. Je bent eerste aanspreekpunt en werkt toe naar de oplossing.

Verder zorg je voor ondersteuning en kennisoverdracht, voor zowel jouw eigen afdeling als de andere afdelingen.

Functie-eisen

Als Development Analist heb je een afgeronde HBO of WO opleiding afgerond richting Analytische of Fysische Chemie. Je hebt in ieder geval vijf jaar ervaring opgedaan en daarbij gewerkt met suikers en (poly-) sacharides, eiwitten of andere nutriënten of ingrediënten.

Structuuranalyses en werken onder een kwaliteitssysteem zijn je niet onbekend. Je vind het leuk om projectmatig en in teamverband te werken.

Met een analytische mindset weet je problemen snel te doorgronden en pakt problemen pro-actief aan. Je bent creatief en stelt voor alles wat je doet hoge eisen aan de kwaliteit.

Verder spreek en schrijf je zowel Nederlands als Engels.

Aanvullende informatie

Bij Eurofins vinden we het belangrijk dat je het beste uit jezelf haalt. Daar staan we dan ook voor : door middel van verschillende talentprogramma’s en aandacht voor zowel jouw professionele als persoonlijke ontwikkeling steunen we je bij het verder richting geven aan je carrière.

Vanzelfsprekend belonen we successen en inzet :

 • Doorgroeimogelijkheden
 • Thuiswerken
 • Flexibiliteit en de ruimte om initiatief te tonen
 • Jaarlijkse investering in jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling
 • Mobiel & laptop
 • Een goed salaris
 • 25 vakantiedagen
 • 8% Vakantiegeld
 • Winstdeling
 • Pensioenregeling
 • Contract voor 12 maanden met de intentie tot vast (40 uur)
 • Eurofins bestaat wereldwijd uit medewerkers, verdeeld over 900 hyper moderne laboratoria en is actief in 54 landen met een pro-forma omzet van 6,7€ in 2021."

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier