Senior Business Developer
APG
Heerlen
4 dagen geleden

Functie

Deelnemer en Werkgever Services (DWS) zet haar klanten op de eerste plaats. Klanten zijn in deze context de fondsen, werkgevers en deelnemers van de diverse fondsen waarvoor APG werkt.

De afdeling Development & Change doet er alles aan om deze klanten zo goed mogelijk te bedienen vanuit een marketing perspectief.

Dit betekent dat we de klant moeten begrijpen, nu en in de toekomst.

Daarnaast moet er begrip zijn van de markt waarin de klant zich bevindt. Bekend dient te zijn welke stappen er genomen moeten worden om de "best in class" te zijn.

De beste op het gebied van klanttevredenheid in de financiële dienstverlening.

Als Senior Business Developer creëer je samen met het MT de juiste omstandigheden, zodat de twee Market Intelligence Teams Klant & Data driven business en Development MI kunnen excelleren.

De woorden nu en doen staan daarbij voorop. Bestaande en goede plannen moeten nu worden uitgevoerd en de eventuele blokkades daarvoor worden door het MT verwijderd of omzeild.

In een can-do mentaliteit gaat het MT voorop en inspireert het de teams om binnen korte tijd, concrete resultaten te behalen.

Alles steeds met de klant als belangrijkste opdrachtgever.

De hoofdtaken bestaan onder andere uit het in een B2B2C constellatie de juiste klantbenadering en -bedienings concepten te bedenken.

Dit naast het, op basis van onderzoek, gezamelijk met andere units vormgeven van deze concepten. Je bent zowel intern als extern de woord-

en penvoerder op data en klant gebied. Andere hoofdtaken binnen deze functie zijn :

 • het succesvol sturen van de ontwikkeling op data vlak van DWS en APG visie, strategie en lange termijn doelstellingen, waarbij ook het voortouw nemen gewaardeerd wordt;
 • coachen van de omgeving als onderdeel van het implementatie traject;
 • ontwikkeling en aansturing van een sterke, impactvolle afdeling Marketing Intelligence (MI) die een maximale hefboom binnen APG verkrijgt op de klant onderwerpen;
 • bijdragen aan een (on)going strategy-making proces;
 • volgen en naar DWS vertalen van markt ontwikkelingen op marketing vlak.
 • Profiel

  Binnen het MT ben je sparringpartner voor de rest van de organisatie als het gaat om klant- en marktinzichten. Hij of zij is zichtbaar, benaderbaar en volledig op de hoogte van de wensen en plannen van de rest van de organisatie, zodat de juiste verbanden snel kunnen worden gelegd.

  Market Intelligence is geen eiland binnen APG maar juist de feitelijke voedingsbodem om onderbuik-discussies snel in de juiste richting te krijgen.

  Als key deliverables zijn de volgende punten benoemd :

 • Verhogen klanttevredenheid over ieder customer touchpointAlle customer touchpoints zijn inzichtelijk;tevredenheid over customer touchpoints wordt realtime gemeten;
 • klanttevredenheid over deze interactie met APG stijgt ieder jaar, over alle individuele touchpoints.

 • Introduceren nieuwe digitale interactie met klantenLos van de bestaande customer touchpoints, worden nieuwe contactmomenten voor klanten ontwikkeld;
 • nieuwe touchpoints worden als MVP gelanceerd, getest en doorontwikkeld.

 • Fondsenbreed ontwikkelenAlle informatie die wordt verzameld, wordt gedeeld met de opdrachtgevers (fondsen);alle nieuwe digitale touchpoints en andere verbeteringen worden dupliceerbaar ontwikkeld.
 • Als kandidaat voor deze functie neem je verder mee :

 • minimaal een afgeronde opleiding op HBO niveau met meer dan 8 jaar relevante werkervaring of een opleiding op WO niveau met meer dan 5 jaar relevante werkervaring;
 • ruime ervaring met digitale productontwikkeling binnen de financiële dienstverlening, van propositie tot MVP, tot succesvol bewezen nieuwe klant interactie. Zowel B2B als B2B2C;
 • gedegen kennis van dienstverlening binnen de financiële industrie;
 • een proactieve houding waarbij je te allen tijde de klant centraal zult stellen;
 • ruime ervaring met stakeholdermanagement, o.a. op C-level, waarbij jouw communicatiekracht doorslaggevend is gebleken.
 • Aanbod

  Deze functie is ingedeeld in schaal 12. Afhankelijk van opleiding, ervaring en achtergrond bedraagt het salaris maximaal € 8.101,57.

  Een selectie- of ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

  APG is een pensioenuitvoerder die in opdracht van een aantal pensioenfondsen het pensioen regelt van 4,5 miljoen mensen.

  We verzorgen het pensioen van één op de vijf gezinnen in Nederland.

  Er gebeurt veel op het gebied van pensioen en APG wil daar als toonaangevende en innovatieve pensioenuitvoerder proactief op in blijven spelen.

  APG vindt goed werkgeverschap essentieel. Naast een marktconform salaris, een goede pensioenregeling en eindejaarsuitkering bieden we ook ruime opleidings-

  en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. APG mag zich sinds 2008 Top Employer noemen.

  We geloven dat diversiteit een brede visie en betere besluitvorming bevordert. Betrokkenheid en respect voor culturele verschillen dragen bij aan onze bedrijfsdoelstellingen.

  We nodigen je graag uit om te solliciteren.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier