Fiets- en wandelvrijwilliger
Zorgenwelzijnplein
Nootdorp
3 dagen geleden

Functieomschrijving

Vind je het leuk om lekker buiten te fietsen en te wandelen en iemand te begeleiden die dit niet alleen kan doen? Dan maak je een oudere man heel erg blij!

Informatie

Een van de cliënten, een man van 50+ fietst en wandelt heel graag. Hij kan dit niet alleen en daarom zoeken we iemand die hem kan begeleiden.

We denken aan ongeveer 1x per maand in het weekend, in de namiddag en / of begin van de avond, maar als het over en weer bevalt, kan dit ook vaker.

Bijvoorbeeld 1x per maand een wat langere tocht en tussendoor nog een keer een korter uitje. De man houdt van wandelen en fietsen, maar ons ontbreekt het aan tijd om dit wat intensiever en langer met hem te doen dus hij moet het nu hebben van korte stukjes en dat is eigenlijk erg jammer gelet op zijn goede fysieke conditie die we, samen met de ouders, natuurlijk zo goed mogelijk in stand willen houden.

Functie-eisen

 • Ervaring met onze doelgroep is handig, maar niet perse een voorwaarde.
 • Je kunt geruststellend zijn als onze clíënt soms wat angstig is.
 • Je bent betrouwbaar in 'afspraak is afspraak'.
 • Je bent in staat om een band op te bouwen als wandel- en fietsmaatje van onze cliënt.
 • Je hebt minimaal 1x in de maand tijd voor een wat langere wandeling / fietstocht met onze cliënt.
 • Je wilt je verdiepen in de achtergrond van onze cliënt en wat verder nodig is om hem goed te kunnen begeleiden. Met humor en interesse kun je goed contact opbouwen met onze client.
 • Je hebt een open houding, wij vinden het belangrijk om helder te communiceren over wederzijdse verwachtingen (cliënt / ouders / team / vrijwilligers).
 • Arbeidsvoorwaarden

  Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden.

  Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers :

 • Je wordt enthousiast ingewerkt.
 • Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten).
 • Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema's.
 • Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje.
 • En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is.
 • Contactinformatie

  Je werkt bij Ipse de Bruggen vaak met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties, een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.

  Voor informatie kun je contact opnemen met Elke van Geest (begeleider D), tel : 088 - 967 2413.

  Over Ipse de Bruggen

  Op Zuideinde 413 wonen volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. Sommigen hebben daarnaast ouderdomsgebreken of lichamelijke beperkingen (zoals slecht kunnen zien).

  We bieden een rustige, ontspannen en huiselijke sfeer. De cliënten krijgen veel individuele aandacht en hulp bij de persoonlijke verzorging.

  Voor meer informatie over deze locatie klik hier.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier